Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Nusret Özdemir, kaldırım işgallerine karşı 4 merkez ilçe zabıta müdürlükleri ile başlattıkları denetimlerden esnafın ve vatandaşların memnun olduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 merkez ilçe ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün kaldırım işgallerine karşı başlattıkları denetimlerin sonuçları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mersin Büyükşehir ile ilçe belediye zabıta müdürlükleri ile emniyet yetkililerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Nusret Özdemir, 28 Ocak tarihinde polis eşliğinde başlattıkları kaldırım işgaline yönelik denetimlerin sonuçlarının ele alındığı bir toplantı yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın ve bilhassa esnafımızın daha temiz ve rahat bir ortamda yaşayabilmeleri için yapılan bu denetimler neticesinde, kamuya ait alanlarda işgale neden olan çeşitli materyaller toplanarak ekiplerimizce müsadere edilmiştir. Ayrıca söz konusu emir ve yasaklara uymamakta ısrar eden esnafa 10 günlük denetim neticesinde toplam 33 bin 123 lira cezai işlem uygulanmış ve tahsili için Belediye Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na gönderilmiştir" dedi.
Esnafın büyük çoğunluğunun denetimlerden memnun olduğunu kaydeden Özdemir, "Kamuya ait olan ve herkesin kullanma hakkı bulunan kaldırımlara bazı esnaf tarafından tezgah, stant, masa gibi materyallerin konulmasının haksız rekabete de yol açtığını ifade eden esnaflarımız, bize bu konuda büyük destek vermekte ve memnuniyet duymaktadır. Bu denetimlerdeki tek amacımız kentimizi bu tür görüntü kirliliğinden kurtarmanın yanı sıra, halkımızın da daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamaktır. Uygulamalarımız 15 günde bir sürekli olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
(KRY-Y)

11.02.2013 11:32:15 TSI

Editör: Wan Haber