Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) işbirliği ile il müdürlüğü toplantı salonunda fırıncılar ve pastacılara yeni mevzuat ve TKDK desteklemeleri kapsamında IPARD-II programı hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, TKDK İl Koordinatör Temsilcisi Tuncer Çakmak, Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Şakir Engül ve fırıncı esnafı katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Fevzi Altuner, Van’da fırıncılık, pastane ve unlu mamuller üreten gıda iş yerlerinin gerek sayısı bakımından gerekse ulaştığı tüketici kitlesi göz önüne alındığında oldukça büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Daha kaliteli hizmeti sunulması için söz konusu sektör temsilcilerinin bir araya gelerek mevzuat hakkında bilgilendirilmesi gerekliliğini anlatan Altuner, “Uygulamada birlikteliğin sağlanması, sektörde yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşülmesi için bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Mevzuatta değişikliğe uğrayan maddelere uyulması bu doğrultuda çalışmalar yürütmeniz şüphesiz iş yerlerinizin kalitesini yükseltecektir. Halkın en önemli tüketim maddesi olan unlu mamullerin hijyenik ortamlarda üretilmesi büyük önem arz etmektedir. Halkın sağlığını tehdit edecek unsurlardan uzak durulması ve daha kaliteli hizmetin sunulması için gerekli denetimlerimiz sürecektir. Bugün burada ilgili arkadaşlarımız sizlere gerekli bilgileri aktaracaklar” dedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Harun Erez’in de kısa bir konuşma yapmasının ardından Gülüstan Korkmaz ve Murat Kızıltaş birer sunum gerçekleştirdi. Program TKDK Temsilcisi Tuncer Çakmak’ın, TKDK destekleri ve IPARD 2 yatırımları hususunda bilgilendirmeleri ile devam etti. Toplantı sonunda işletme yetkililerinin sorunları dinlenirken, çözüm önerileri sunuldu.

Editör: Wan Haber