Eşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOSGEB ve ABiGEM ortaklığıyla kendi işini kurmak isteyen çoğunlu kadın 30 gence girişimcilik eğitimi verildi.
Eşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Çıvgın, KOSGEB'İN desteğiyle devam eden, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi. Girişimcilik kursuna katılan gençlerin kurs sonunda sertifika alacağını da söyleyen Başkan Çıvgın, "Eşme'de iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olmayı ve KOSGEB desteklerinden faydalanmaları sağlamayı kendimize düstur edindik. Bu kurslara katlan gençlerimizin kendi işlerini kuracağına inanıyoruz" dedi.
Eğitim sonunda başarılı olanların "Girişimcilik Belgesi" alacaklarını da anlatan Çıvgın, "Belgelerini alan girişimciler hazırladıkları iş planı dosyasını KOSGEB'e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 3 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 15 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira kredi verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde taksit taksit ödenecek. Girişimcilere verilecek 30 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşinde başarılı olan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık kredi desteği de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacak" dedi.
(ÇÇ-KY-İK)

26.01.2013 13:54:33 TSI

Editör: Wan Haber