İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü, eşinden şiddet gören ve korunma altında bulunan şahısların istatistik bilgilerini çıkardı. Buna göre, İzmit'te 40 kişi eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle korunuyor. Bunların yüzde 10'luk dilimini eşinden şiddet gören erkekler oluşturuyor.
İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddet kapsamında yaptıkları çalışmaların sonuçlarını basınla paylaştı. Elde edilen sonuçlar, kadına yönelik şiddetin azaldığını ortaya koyarken eşinden şiddet gören erkeklerin olduğunu da gözler önüne serdi. İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İzmit ilçesinde 40 kişinin aile içi şiddet gördüğünü ve polis ekipleri tarafından oluşturulan çağrı sistemi ile korunduğunu belirtti. İstatistiki bilgileri basınla paylaşan Yılmaz, "İzmit'te 40 kişi aile içi şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle ekiplerimiz tarafından koruma altındadır" dedi.
Yılmaz, bu yıl itibariyle koruma altında bulunan 40 kişinin yüzde 60'ının ev hanımı, yüzde 20'sinin çalışan bayan olduğunu belirterek yüzde 10'u erkek ve yüzde 10'unun öğrencilerden oluştuğunu söyledi. Bu seneki çalışmalar sonucunda bu sayıların azaldığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bunların telefonla yakın çağrı sistemi üzerinden hemen sinyalleri en yakın karakollara düşüyor ve ekipler en fazla 3 dakika içinde adrese ulaşıyorlar. Çağrı sistemimiz defalarca kullanıldı. Bu sayede ikinci veya üçüncü kez şiddete maruz kalan vatandaşlara ulaşıldı ve uzaklaştırma ve hapis cezasına dönüşenler oldu. Dört erkek de eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle bize ulaştı ve koruma altına alındı. Memur arkadaşlarımız aileleri tek tek dinliyor. Aile arasındaki sorunlar halledilemezse kararı mahkeme veriyor. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor."
(NA-MA-HO-Y)

21.01.2013 16:46:45 TSI

Editör: Wan Haber