İzmit Belediyesi desteği ile gerçekleştirilen ve Sultan II. Abdülhamit dönemindeki tarihe mal olmuş bazı siyasi olayların sahnelendiği tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Mustafa Akif Ekşi'nin yazıp Sami Gülbaba'nın yönettiği Eskitilmiş Kılıç adlı tiyatro oyunu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Salonun hınca hınç dolduğu 2 perdelik oyunu Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar da izledi. Jön Türkler, 93 Harbi, İngiliz gizli teşkilatlarının Osmanlı Devleti üzerindeki stratejileri, Abdülhamid Han'a bombalı suikast olayı, Filistin meselesi ve sürgün edilmesi gibi çeşitli konuların sahnelendiği oyunda, Sultan Abdülhamid Han'ın 4.kuşak torunu Kayıhan'ın oldukça duygulandığı gözlendi.
Sultan II. Abdülhamid Han'ın bilinmeyen yönlerinin de anlatıldığı oyunu salonu dolduranlar ayakta alkışladılar. Duygu selinin had safhaya ulaştığı oyun sonunda torun Abdülhamid Kayıhan, tiyatro sanatçılarının elini tek tek sıkıp teşekkür etti.
Kayıhan, oyunu izlerken değişik duygular içinde olduğunu da ifade ederek," İzmit Belediyesi'ne tarihi gerçeklerin halkımıza anlatılmasındaki duyarlılığından dolayı minnettarım" dedi. Abdülhamid Kayıhan, oyundaki dedesine de uzun süre sarılarak hasret giderdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar da İzmit Belediyesi olarak bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. İzmitlilerin büyük bir heyecan ve keyifle izledikleri Eskitilmiş Kılıç tiyatro oyunu sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, oyunun yönetmeni Sami Gülbaba'ya Başkan Yardımcısı Acar da Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan'a gecenin anısına çiçek verdiler.
(MA-MA)

20.02.2013 12:55:04 TSI

Editör: Wan Haber