Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Orduspor'u 1-0 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugün oynana karşılaşmanın ender maçlardan birisi olduğunu belirterek, "Aslında hiçbirimizin fark etmediği bir süreç vardı. 5 maçtır kazanamadığımız bir zaman dilimi ve ister istemez kazanmanın getirdiği özgüven ve rahatlık vardı. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Orduspor iyi savunma yapan bir takım. Bugün sert bir savunma yaptı. Ama biz fırsatları yakaladık. Futbol böyle bir oyun. Atamadığınız her dakika biraz daha geriliyorsunuz. Ender maçlardan birisiydi. Ofansif yönden iyi olmayan bir takımla oynadık. Hücum gücü yüksek bir takımız. Ama bugün hücumu yapacak, alan bulacak oyuncularımızın gerginliği çok açık görüldü. Kariyeri boyunca çok az penaltı kaçıran Necati, bugün penaltı kaçırdı. Bugün oyuncu çeşitliliği açısından da Eskişehirspor iyi bir süreç yaşadı. Önümüzde oynayacağımız Trabzonspor maçı çok önemli bir maç, onun içinde moral oldu. Oyuncularımı, gösterdiği performanstan ve aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Eskişehirsporlu Necati, zor bir rakibe karşı oynadıklarını ifade ederek, "Maçı daha önce koparmamız gerekiyordu. Benim gibi bir oyuncunun, bu tür maçlarda penaltıları rahat bir şekilde gole çevirmesi lazım. Takımın büyük bir bölümünde gerginlik vardı. Bu maç 3-4 farklı galibiyetle bitebilirdi. Maçın çok önemli olduğunu biliyorduk. Hocam ve arkadaşlarımın arzusuyla maçı kazandık. Hedefimiz Trabzonspor maçı" diye konuştu.
Eskişehirsporlu Özgür ise taraftarların desteğiyle maçı kazandıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
"Rakibimiz bugün çok erken 10 kişi kaldı ve defansif oynayacaklarını düşünüyorduk. Ne olursa olsun bugün kazanmayı düşünüyorduk. Taraftarımızın desteğiyle de maçı kazandık ve mutluyuz. İlerleyen haftalarda bunu perçinlemek istiyoruz. İyi bir ekibiz ve ilerleyen haftalarda Eskişehirspor'u daha iyi yerlere getireceğiz."

ORDUSPOR CEPHESİ
Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, sakatlar ve cezalılar nedeniyle ofansif futbol ortaya koyamadıklarını aktararak, "Aslında maç öncesinde bu maçın zor maç olacağını biliyorduk. Cezalı ve sakat oyuncularımız olduğundan dolayı ofansif oynayamadık. Takım bence çok iyi çalıştı ve çok iyi koştu. Bir sonraki maçta galip gelmek istiyoruz" dedi.
Orduspor kalecisi Saso, Eskişehirspor deplasmanının zor geçeceğini bildiklerini ve maçtaki kırmızı kartların penaltıların işlerini zora soktuğunu anlatarak, mağlup olmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini belirtti.
Ordusporlu Murat Torun, kırmızı kartların ve penaltıların işlerini zora soktuğunu belirterek, sahada bugün iyi mücadele ettiklerini ve bu maçı unutup önlerindeki maçlara bakacaklarını kaydetti.
(KÇ-MFS-MFS-S)

28.01.2013 21:52:05 TSI

Editör: Wan Haber