Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Eskişehirspor, evinde konuk ettiği Mersin İdmanyurdu ile golsüz berabere kaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, rakibe karşı gole çevirebilecekleri pozisyonlara girdiklerini hatırlatarak, kazanmaları gereken maçtan 1 puanla ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.
Yanal, zor bir periyottan çıktıklarını anlatarak şöyle konuştu:
"7 maçlık bir periyottan çıkıyoruz. Hafta içi ve hafta sonu yoğun maçlar oynadık ki bu maçlarda Antalya 10 kişi ile Trabzon son dakikada. Bu yoğunluktan çıkan takımımızın bu oyun tipinde rakibine bir türlü üstünlük kuramadı. Kazanmayı arzuladığımız maçta iki puanı evimizde bıraktık. Maç genelinde rakibe karşı baskılı oynadık. Rakibimizi yenebileceğimiz ve üstünlük kurabileceğimiz anlar vardı. Ama olmadı. Bunda etkili olan faktörler var. Takımımızın oyunu rakibe kabul ettireceği faktörleri kendi içimizde de halledebileceğiz. Daha yüksek tempolu bu oyunu rakibe kabul ettirmemiz adına bizim biraz daha agresif olmamız gerekiyor."
Eskişehirsporlu Alper, yoğun süreçten iyi çıktıklarını aktararak, bundan sonraki maçlarda daha iyi oynayacaklarını belirtti.
Eskişehirsporlu Nuhiu ise oyuna geç adapte olduklarını ifade ederek, hakemin kararlarından yakındı.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, rakibe pozisyon vermeden maçı tamamladıklarını kaydetti.
Bulak, sahadan 3 puanla ayrılamadıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, "Bugün 3 puana daha yakın olan takım bizdik. İlk yarıda 3-4 pozisyonumuz vardı. Değerlendirebilseydik avantajlı olurduk. Çok gol pozisyonu üretebilen rakibe karşı gol pozisyonu vermedik. Deplasmandan bir puan aldık. Biz daha yeni yeni bir araya geliyoruz. Katılacak olan arkadaşlarla önümüzdeki günlerde daha iyi olacağız. Bugün bir puan aldık ancak 3 puana yakınken alamadığımız için üzgünüz" diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu oyuncuları Tanju ve Murat, maça iyi başladıklarını fakat girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini aktararak, deplasmandan aldıkları bir puanın kendileri için önemli olduğunu söylediler.
(KÇ-MFS-MFS-S)

03.02.2013 19:34:27 TSI

Editör: Wan Haber