Eskişehirliler, kabinede yapılan revizyon neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'dan hizmet bekliyor. Vatandaşlar, kentlerinden bir milletvekilinin bakan olarak seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, ülke ve kent adına hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Eskişehir'de yaşayan Lütfi Akın, Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Nabi Avcı'dan hizmet beklediklerini belirterek, "Uzun aradan sonra kentimizdeki bir milletvekilinin bakan olması bizi sevindirdi. Geçmişte Eskişehir'imizden birçok bakanlıkta görev yapan milletvekillerimiz olmuştu. Yine geçmişte Milli Eğitim Bakanlığı yapan Eskişehirli Orhan Oğuz, kentimiz için birçok olumlu çalışmaya imza atmıştı. Yeni Milli Eğitim Bakanımız Avcı'dan da birçok çalışma bekliyoruz" dedi.

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. NABİ AVCI
4 önemli bakanın gittiği kabinede en çok dikkat çeken isimlerden biri Nabi Avcı oldu. Eskişehir Milletvekili, aynı zamanda Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı 1953 Bilecik doğumlu. Avcı aynı zamanda Başbakan Başmüşaviri ve medya danışmanı. İletişim Prof'u olan Avcı, Başbakan'la ilgili hemen tüm temaslarda yanında yer alıyor. Nabi Avcı'ya Erdoğan, 'Nabi Hocam' diye hitap ediyor. Erdoğan'ın en çok güvendiği isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

1994'TEN BERİ ERDOĞAN'IN YANINDA
Edebiyat ve sanat bilgisi oldukça iyi olan Nabi Avcı ideolojik olarak liberal bir isim. Avcı'nın Erdoğan ile tanışması, 1990'lara uzanıyor. ODTÜ mezunu olan Avcı 1994 yerel yönetim seçimlerinden beri Erdoğan'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten. Avcı, Hasan Celal Güzel, Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut'un danışmanlıklarını da yaptı.

AVCI'NIN ESERLERİ
Bombacı Parmenides ve Enformatik Cehalet gibi kitapları var. Ayrıca "Molla Kasım" takma adıyla mizah yazıları yazdı. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak Evvel Zaman İçinde (Nehir Yayınları) adlı kitapta yayınlandı. Ayrıca çok sayıda çevirisi de vardır. Rene Guenon, Martin Lings ve S.H.Nasr gibi tradisyonalistlerin kitaplarını Türkçeye çevirmiştir.
(KÇ-YHY-Y)

24.01.2013 22:02:22 TSI

Editör: Wan Haber