'Okul sütü' projesi kapsamında bugün Eskişehir'de süt dağıtımı törenle yapıldı.
Meserret İnel İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Günhan Yazar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Anasınıfı öğrenicilerine süt dağıtılması sırasında konuşan Vali Yardımcısı Yazar, bu yıl süt dağıtımı konusunda çok hassas davrandıklarını söyledi. Yazar, sütlerin kaliteli olduğunu, ama bazı öğrencilerde alerjik reaksiyonların görülebileceğini anlatarak, "Okullarda dağıtılan sütlerimiz piyasada satılan diğer sütlerden daha kalitesiz değil, bence kontrol açısından daha ileri durumdadır. Çünkü her aşaması çeşitli kontrollerden geçiyor. Sütlerimiz kaliteli, son derece sağlıklı ama sütlerimiz ne kadar sağlıklı olursa olsun öğrencilerimizin bir bölümünde alerjik reaksiyonlar görülebilir. Fakat inşallah hiç bir şey olmayacağını ümit ediyoruz. Amacımız çocuklarımızı süte alıştırmak ve sağlıklı gelişimlerini sağlamak" dedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çankaya ise alo 174 gıda ihbar hattının önemine dikkat çekerek, herkesin gıdalarla alakalı problemlerini bu hatta bildirmelerini istedi. Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından numuneler alınarak kontrolleri yapılan sütler öğrencilere dağıtıldı.
Öte yandan Eskişehir'de, anasınıfı ve ilkokullarda öğrenim gören 37 bin 618 çocuğun süt içtiği, bin 943 çocuğun ise velilerinin izni olmaması nedeniyle süt içmediği belirtilirken, okul sütlerinin dağıtımlarının pazartesi, salı ve çarşamba günleri gerçekleştirileceği bildirildi.
(KÇ-MŞ)

11.02.2013 15:40:13 TSI

Editör: Wan Haber