Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Fahri Trafik Müfettişleri Bilgilendirme Toplantısı'nda kentte meydana gelen trafik kazaları değerlendirildi.
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde meydana gelen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, fahri trafik müfettişliğinin son bir yılda giderek arttığını belirterek, ''Trafikte gönüllü katkılar çok önemli. Ülkede sürekli gelişim olmakla beraber gelişime bağlı araç sayısı da artıyor. Meydana gelen trafik kazalarında 10 binler civarında ölümün meydana geldiğini, 200 bin civarında yaralanarak sakat kalan vatandaşlar olduğunu görüyoruz. İlimizde fahri trafik müfettişleri sayısı 400 iken, trafik denetlemede görevli sayımız 200'ü göstermekte. 2012 yılından itibaren ileriye daha umutla bakabileceğimizi düşünüyorum'' dedi.
İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, kentte yıl içindeki trafik istatistikleri ise şöyle açıkladı:
''211 bin 596 motorlu araç, 314 bin sürücü belgeli vatandaş, 19 ölümlü trafik kazası oldu. Bu kazalarda 21 kişi hayatını kaybetti. 1,186 yaralamalı trafik kazasında ise 1806 kişi yaralandı''.
Toplantı, İl Emniyet Müdürü'nün konuşmalarının ardından, Fahri Trafik Müfettişi Büro Müdürü Hayriye Akkurt, Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Bahadır Can, Trafik Denetim Şube Müdürü Yener Gül ve Trafik Denetim Şube Müdürlüğü Büro Amiri Yakup Çolak'ın konuşmaları ile sona erdi.
(GÖ-HÖ)

24.12.2012 18:29:08 TSI

Editör: Wan Haber