Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, hac kayıtlarının bugün itibariyle başladığını duyurdu.
Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy yaptığı açıklamada, kayıtların 22 Şubat'a kadar süreceğini belirterek, Eskişehir'den yılda ortalama 10 bin kişinin hacca gitmek için müracaat ettiğini ve bu yıl müracaat edenlerden yaklaşık bin kişinin hacca gitmeye hak kazanmasını beklediklerini söyledi.
Müracaatların internet üzerinden veya müftülüklerden yapılabildiğini ifade eden Ersoy, "İlk defa hacca gitmek isteyen kişilerden 2013 yılında ön kayıt bedeli olan 15 lira alınıyor. Bu meblağ, Diyanet İşleri Başkalığımızla işbirliği yapan bankalara yatırılıyor. Ön kayıt ücretini yatıran kişiler daha sonra başvuru işlemlerini internet üzerinden veya müftülüklerden yapabiliyorlar" dedi.
Ersoy, daha önceden başvuru yapan ve hacca gitmeye hak kazanamayan hacı adaylarının, hac kayıtlarının 3 yıl süresince otomatik olarak yenilendiğini de aktararak, ön kayıt bedelinin sadece ilk defa kayıt yaptıran hacı adaylarının yatırmak zorunda olduğunu bildirdi.
Öte yandan Ersoy, geçtiğimiz yıllarda hacca giden kişilerin yığılmadan dolayı yeninden hacca gitme haklarının bulunmadığını da sözlerine ekledi.
(KÇ-MA)

04.02.2013 15:07:54 TSI

Editör: Wan Haber