Eskişehir'de özel bir dershane ve alışveriş merkezi işbirliğiyle düzenlenen '2012 Yılı Sporda En İyiler Oylaması' ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi.
Alışveriş merkezinde düzenlenen ödül törenine; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal katıldı.
Törende, 'Yılın Profesyonel Futbolcusu' kategorisinde bin 504 oy alarak ödüle layık görülen Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk'a ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen verirken, Londra Olimpiyatları'nda Gümüş madalya alan Gamze Bulut, 2 bin 28 oyla 'Yılın Sporcusu' ödülüne layık görüldü. Bulut ödülünü, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın elinden aldı. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde Gümüş madalya kazanan ve bin 418 oyla 'Yılın Engelli Sporcusu' ödülüne layık görülen milli sporcu Neslihan Kavas ise ödülünü, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın elinden aldı.
Törende, 'Jüri Özel Ödülü' Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve Eskişehirspor Kulübü Teknik Direktörü Ersun Yanal'a verildi.
(KÇ-YHY-Y)

23.01.2013 20:07:09 TSI

Editör: Wan Haber