Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde 43 VIP koruma memuru göreve başladı.
17-27 Aralık tarihleri arasında Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Eskişehir'de önemli kişileri koruma kursu düzenlendi. Düzenlenen kursun eğitimlerini Koruma Daire Başkanlığına bağlı 8 eğitmen verdi. Eğitim alan 43 emniyet mensubunun arasında 5 4. sınıf emniyet müdürü, 1 komiser, 7 baş polis memuru ve 30 polis memuru yer alıyor.
10 günlük kursu başarı ile bitiren VIP koruma memurlarına sertifikalarının verilmesi için bir tören düzenlendi. Koruma Daire Başkanı Yesari Vural koruma memurlarının zorlu görevlerine dikkat çekerek, "Artık birer koruma memuru olarak emniyet teşkilatındaki görevinizi taçlandırdınız. Zorlu görevinize bir zorluk daha ekleyerek, değerli devlet büyüklerimizin korunma görevini üstlendiniz. Sizleri eğitimler sırasındaki üstün başarılarınızdan dolayı kutluyor, yeni görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.
İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, konuşmasına görev başında şehit olan polis memuru Şenel Çakır'ı hatırlatarak başladı. Kuru, "Değerli şehidimiz Şenel Çakır da sizler gibi azimli bir polis memuru ve koruma memuru idi. Görevini en iyi şekilde yapmakta olduğu sırada şehit olarak en yüksek mertebeye ulaşmıştı. Sizlerin de vatan ve millet için en iyi şekilde görevlerinizi ifa edeceğinizden eminim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 43 VIP koruma memuruna sertifikaları verildi.
(FS-GÖ-MŞ)

26.12.2012 13:42:50 TSI

Editör: Wan Haber