CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye'nin kalbinin bugün Eskişehir'de attığını söyledi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde kentsel dönüşüm ihalesiyle ilgili soruşturma kapsamında bu sabah bazı belediye çalışanlarının gözaltına alınması üzerine CHP Genel Merkezi, Eskişehir'e bir heyet gönderdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, 24 kişinin sabah saatlerinde gözaltına alındığını ve Türkiye'nin kalbinin bugün Eskişehir'de attığını belirtti. Günaydın, 2011 yılındaki bir dosyanın yeniden ele alındığını ve bu dosya üzerinden operasyon yapıldığını belirterek, "28 Ocak 2013 günü sabahına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon haberi ile uyanmış durumdayız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarıyla ve belediye başkanıyla birlikte kamu kaynağının en etkin bir şekilde kullanıldığı ve hizmetin en verimli bir şekilde verildiği bir belediyemizdir. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri itibarsızlaştırmaya, yıpratmaya yönelik operasyonların son halkasını Eskişehir'de hep birlikte yaşıyoruz. Eskişehir'de bir dosya bulamadıkları için 2006 yılından bu yana her yıl yeniden ele aldıkları, 2011 yılında 'soruşturulmaya gerek yoktur' şeklinde İçişleri Bakanlığı'nın karar verdiği bir dosyayı yeniden ele aldıklarını görüyoruz" dedi.
24 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Günaydın, "Bu sabah 24 arkadaşımızı sabahın köründe evlerinden aldılar. Devletin televizyonu TRT, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ifadeye çağırıldığının haberini saatlerdir veriyor. Ancak hepimiz Eskişehir'deyiz ve Yılmaz Hocamıza herhangi bir çağrı söz konusu değildir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Eskişehir'in ve belediyemizin arkasındayız. Hiç kimse Eskişehir'i yalnız sanmasın. Yalnızca bugün Kırklareli, Mersin, Artvin, Ankara, Denizli ve Eskişehir milletvekillerimiz buradayız" diye konuştu.

"BUGÜN BÜTÜN TÜRKİYE'NİN KALBİ ESKİŞEHİR'DE ATIYOR"
Günaydın, bugün tüm Türkiye'nin kalbinin Eskişehir'de attığını belirterek şöyle konuştu:
"Bugün bütün Türkiye'nin kalbi Eskişehir'de atıyor. Çünkü namuslu belediyecilik adına bir bayrak açılacaksa hepimiz biliyoruz ki, bu bayrağı açanın önderi Eskişehir'dir. Öyle olmaya devam edecektir. Bizler AK Parti iktidarının saatinin 2014 Mart'ına ayarlı olduğunu biliyoruz. Bunun için Büyükşehir Yasası'nı çıkarttılar. Bunun için yargıda çeşitli düzenlemeler yaptılar. Fakat buradan haykırıyoruz ki, ne yaparlarsa yapsınlar 14 ay sonra yalnızca Eskişehir'de değil, Türkiye'nin bütün kentlerinde bu zorba iktidara karşı gereken cevabı Türkiye Cumhuriyeti'nin milleti verecektir. Yaptıkları şeyin itibarsızlaştırma operasyonu olduğunu biliyoruz. Ancak İzmir, İstanbul, Aydın ve Türkiye'nin daha birçok belediyelerimizde olduğu gibi belediyemizin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin itibarının bir kez daha herkes tarafından anlaşıldığı operasyonlara dönüşecektir. Hep beraber tek vücut olarak bunlara gereken cevabı vereceğiz."
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, kendisinin ve arkadaşlarının alnının ak olduğunu ifade ederek, soruşturmada adı geçen ekibin son derece namuslu kişilerden kurulu olduğunu, kimsenin arkadaşlarının namusuna leke süremeyeceğini kaydetti.
Öte yandan belediyenin önünde toplanan bir grup, Büyükerşen lehine slogan attı.
(KÇ-MŞ-CC-Y)

28.01.2013 15:09:06 TSI

Editör: Wan Haber