Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 1-0 mağlup oldukları Eskişehirspor maçıyla ilgili, "Diego'nun attığı gol çok şey değiştirdi" dedi.
Çapa, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 mağlup oldukları Eskişehirspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çapa, iki takım adına da çok önemli bir maç olduğunu belirterek, "Karşılaşmaya iki takım da dengeli başladı, bugün çok fazla pozisyonlu bir maç olmadı. Ama Diego'nun atmış olduğu gol çok şey değiştirdi" dedi.
1-0 geriye düştükten sonra oyunda daha fazla risk almaya başladıklarını söyleyen Çapa, "Bundan dolayı da Eskişehirspor'un kontradan iyi çıkışları oldu. Ama ona rağmen gayet iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bugün skor olarak üzgünüz ama oyuncularımın göstermiş olduğu performanstan dolayı haksızlık etmemek lazım. Çünkü iyi niyetle sahada gerekeni yaptılar, iyi mücadele ettiler. Özellikle kırmızı karta kadar, topun hakimi bizdik. Maçı 11 kişi tamamlasaydık, maçın şekli değişebilirdi" ifadelerini kullandı.
Çapa, Diego'nun kaydettiği golü "çok klas bir gol" olarak niteleyerek, "Pozisyon olarak fakir bir karşılaşmaydı" dedi. Son haftalarda uzaktan yedikleri golleri değerlendiren Çapa, "Diego'nun attığı şuta bir önlem yok, varsa söyleyin alalım" diye konuştu. Oyuncularının sahada gayet istekli ve arzulu oynadıklarını, nihayetinde de takımda 8 oyuncunun milli takımlara davet edildiğini hatırlattı.

"ÜZÜCÜ BİR MAĞLUBİYET ALDIK"
Gençlerbirliği futbolcusu Özgür İleri ise, "Çok kötü oynamadık ama mücadele açısından istediğimiz seviyede olmadı. Lig her geçen gün daha da zor bir hal alıyor, o yüzden mücadelemizi artırmalıyız" dedi.
Aykut Demir ise, "Üzücü bir skor aldık. Kendi evimizde hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Eskişehirspor 2 kez geldi ve 2 gol attı. Her maça aynı ciddiyette, aynı konsantrasyonla çıkmamız lazım. Önümüzdeki Mersin İdmanyurdu maçından kesinlikle 3 puanla çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in çok çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini belirtti.
"Bizim ligin üst sıralarında olan bir takım olarak hem ligde hem de kupada iddiamızı devam ettirebilmek adına bugünkü karşılaşmanın önemi büyüktü" diyen Yanal, "Bugün oyuncularımız maçın kazanma stratejisini sonuna kadar sahada ortaya koydukları duruşla sergilediler. Rakibimizin çok fazla pozisyon ya da üstünlük kurmalarını engelleyerek oynadık. Zaman zaman futbol adına bazı çıkışlarımız vardı ama bu çok uzun süreli olmadı. Bugün biraz puan stratejisi şeklinde geçen bir karşılaşmaydı. Biz oyunu sahada o şekilde tuttuk. Oyuncularımı bu disiplinlerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Yanal, "İyi bir takımız, taraftarıyla ve oyuncularıylai, oyunuyla bugün ligdeki bulunduğumuz konumu korumak ve daha da üstüne tırmanmak niyetindeyiz. Hedefimiz olan en kötü olan UEFA'yı yakalamak. Hem kupada hem de ligdeki mücadelemizi sürdürecek oyuncularımızdan çok memnunuz" şeklinde konuştu.

"KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"
Eskişehirspor futbolcusu Necati Ateş de, "Bizim için güzel bir gün. Zor bir deplasmandan 3 puanla dönüyoruz. Geçen hafta aldığımız beraberlikten sonra bu hafta onu mutlaka telafi etmemiz gerekiyordu. Kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.
Mücadelenin ilk golünü kaydeden Diego Angelo ise, "Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk. Bütün takım çok iyi koştu, çok iyi mücadele ettik, herkes görevini layıkıyla yaptı. Evimizdeki beraberliğin ardından bir galibiyet serisine başlamamız gerekiyordu. Umarım bu maçla başlayacağız" diye konuştu.
(SU-RFK-S)

09.02.2013 19:10:36 TSI

Editör: Wan Haber