Manisa Selendi'ye bağlı Eskin köyü halkı, çaydan geçmek için ilçeden dolaşmak zorunda kaldıklarını belirterek köprülerinin yapılmasını istedi.
Yaklaşık 2 asırdır yaşamın olduğu Eskin köyünde yaşayan vatandaşlar, tarlalarına, civar köyler ve Uşak iline gitmek için köprüsüzlükten dolayı Selendi merkezine gelip ilçe köprüsünü kullanmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Köyde bulunan 270 yıllık çeşme nedeniyle yerleşimin oldukça eskiye dayandığı anlaşılan Eskin köyü, yıllardır köprüsüzlük nedeniyle sıkıntı çekiyor. Köy meralarının yüzde 70'inden fazlasının Selendi Çayı'nın karşı tarafından bulunmasından dolayı sürekli bu çaydan geçmek zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, özellikle çaydaki suyun yükseldiği dönemlerde büyük tehlikeler içinde işlerini yaptıklarını söylüyor. Vatandaşlar, kimi zaman traktörle, bazen de yaya olarak çay sularından geçmeye çalıştıklarını ifade ediyor.
Sıkıntılarını defalarca ilgili kuruluşlara ilettiğini belirten Eskin Köyü Muhtarı Mehmet Uygun, "Yetkililer köyümüze gelip çay yatağı ve köyün genel durumunu yerinde görüp değerlendirildi. Köyümüzün ve mahallemizin ulaşımı açısından önemli olacak olan köprü için girişimler başlatıldı. Fakat nedense işler durdu veya durduruldu. Bizim bu köprüye ihtiyacımız var. Çayın azgın suları yağışlı dönemlerde herkesi korkutuyor" dedi.
(AÇ-ERG-Y)

09.02.2013 11:53:19 TSI

Editör: Wan Haber