Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e çalışma ziyaretinde bulunan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Kırgızistan'ın en büyük 2. şehri olan Oş ile Eskişehir'i kardeş şehir yapacak olan antlaşmayı imzalayacak.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve beraberindeki beş kişilik heyet Bişkek'e geldi. Vali Koçdemir ve heyeti, Türkiye Büyük Elçiliği binasında Elçi Necat Akçal tarafından karşılandı. Elçi ile yaptığı görüşme ardından heyet Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadıkov ile bir araya geldi.
Eğitim ve kültür sahalarında yapılacak işbirliği konularının ele alındığı görüşme ardından, dört günlük Kırgızistan ziyareti temaslarını İHA'ya açıklayan Koçdemir, daha sonra Kültür Bakanı, Bişkek Belediye Başkanı ve üniversite rektörleri ile görüşeceğini, yarın da Oş şehrine hareket edeceğini, orada da görüşmeler yapacağını bildirdi.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, "Oş şehri ile Eskişehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliği protokolü imzalayacağız. Türk Dünyası kültür başkenti olan Eskişehir'de Kırgızistan'ı Oş şehri üzerinde tanıtacağız" dedi. Koçdemir, iki ülke arasında öğrenci akademisyen değişimi, sağlık sahası ve özürlü vatandaşlarla ilgili yapabilecekleri çalışmaları araştıracaklarını kaydetti. Koçdemir, Eskişehir'deki öğrencilerin Kırgız lehçesini öğreneceği, Kırgızistan'daki öğrencilerin de Anadolu lehçesini öğreneceği çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti.
Heyetin yarın Oş'a haraket edeceği ve iki günlük güney bölgesi ziyaretinde Oş valisi ile görüşeceği bildirildi. Bu görüşme sonunda ise Oş şehri ile Eskişehir'i kardeş kent yapacak olan Kardeş Şehir Ön protokolünün imzalanacağı kaydedildi.
(AR-CTŞ-D)

04.02.2013 16:27:41 TSI

Editör: Wan Haber