Bursa'da otel sahipleriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceden Uludağ'a hizmet vermek için 10 kurumun işe karıştığını, bundan sonra Uludağ'la ilgili çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapacağını söyledi.
Beceren Otel'de Uludağ'daki otel sahipleri ile bir araya gelen Arınç, "Uludağ Bursa'nın büyük zenginliklerinden birisi. Uludağ'ın bu zenginliklerini, güzelliklerini tam kapasite ile yaşamamız gerekiyor. Sadece senede 3-4 ay hizmet veren bir sektör olarak değil de, senenin bütün aylarında canlılığını koruyacak tedbirler almak gerekiyor. Bir kongre merkezi ihtiyacından söz ediliyor. Belki bir eğitim alanı olarak bazı imkanlar hazırlanması, şüphesiz kongre merkezi olacaksa otopark meselesinin çözülmesi gerekiyor. Kamuya ait bazı yerler var, bunlar da sorun teşkil ediyorsa, bunları da bu işin içinde düşünmek lazım" dedi.
Son 2 yıl içinde gelinen noktadan bahseden Arınç, Uludağ deyince herkesin işe karıştığı bir alanın anlaşıldığını, belediye, bakanlıklar gibi yetkinin herkese dağıldığını belirtti. Yetkinin bir yerde toplanması için çalışıldığını belirten Arınç, "Yetkinin tek bir yerde olması bence çok güzel olur. Uzun müzakereler sonunda ben Ankara'da toplantılara katıldım. Orman ve Su işleri Bakanımız ile sık sık bir ayaya geldim. Büyükşehir Belediye Başkanımız konuya zaten her açıdan hakim. Sonuçta bazı hizmetlerin Orman Bakanlığı tarafından yapılması, bazı hizmetlerin de belediyemiz tarafından yapılması konusunda mutabakata vardık. En azından 10 tane elin işe karıştığı bir yerden 2 tane çok güç sahibi, yetki sahibi kurumla karşı karşıya geliyoruz. Orman Bakanlığı kendine ait birtakım projeler hazırlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de alt yapıya yönelik çalışmalar yapıyor. Son iki yıl içinde ben alt yapıya yönelik bazı hizmetlerin yapılabildiğini, bazı planlamaların da son aşamasına geldiğini biliyorum" diye konuştu.
(ET-MŞ-Y)

06.01.2013 15:24:46 TSI

Editör: Wan Haber