Adana'da, koleksiyonerlerin ve antika meraklılarının, aradıklarını bulabilecekleri nadir mekanlardan biri olan 'Eski Zamanlar', asırlık gramofonlarıyla, günümüzün bilgisayarlarının boyutunda hesap makineleriyle, 70'li yılların çizgi romanlarıyla, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.
Geçmişin ruhunu taşıyan bir çok eşya günümüzde antika olarak vitrindeki yerlerini alırken, tarihi en iyi anlatan, yaşanmışlıkları bugüne taşıyan objeler ise Reşatbey Mahallesi'ndeki 'Eski Zamanlar' adlı antika dükkanında yeni sahiplerini arıyor.
Girişini, Adana'da 1930'lu yıllarda yaşamış bir Ermeni'nin yaptığı ve üzerine ismini yazdığı at arabası tekerleklerinin süslediği tarihi dükkanda, 1970-80'li yılların orijinal aşk, macera, polisiye ve çizgi romanların yanı sıra Türk sineması afişleri de bulunuyor. Mekanda en çok dikkat çeken eserler ise antika gramofonlar. Bir asrın izini taşıyan gramofonlar, Eski Zamanlar'ın ziyaretçilerinin de en çok ilgisini çeken eserler oluyor.
Osmanlı döneminin tapularından, günümüzün bilgisayar boyutundaki eskiden 'fecit' denilen hesap makinelerine, eski berber aletlerinden, kahve değirmenlerine, sedef çakmalı takunyalardan Fransız komidini ve tarihi plaklara kadar bir asra damgasını vurmuş her türlü eşyayı Eski Zamanlar'da bulmak mümkün.

"DİZİ VE FİLMLERE EŞYA KİRALANIYOR"
Mekan sahibi Mehmet Hoşgör, antikacılığı bir gelir kaynağından ziyade yaşam biçimi olduğu için tercih ettiğini ifade ederek, antika ürün satmanın yanı sıra ilgi çeken antikaları da satın aldıklarını kaydetti. Hoşgör, Dila Hanım ve Hanımın Çiftliği dizilerinin yanı sıra bir bölümü Türkiye'de çekilen '007 James BondSkyfall' filminin ekibinin de film için antika ürün kiraladıklarını söyledi.
(SZP-AKL-Y)

09.02.2013 11:00:32 TSI

Editör: Wan Haber