Recep Akdağ, Sağlık Bakanı olarak bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Macaristan'dan İstanbul'a geldi. Kabinede yapılan değişiklikle Akdağ'ın yerine sağlık bakanlığı görevine getirilen ve değişikliğin açıklandığı sırada Edirne'de bulunan Mehmet Müezzinoğlu da Akdağ'ı karşılamak için Atatürk Havalimanı'na geldi.
Akdağ'ı, Sağlık Bakanlığı görevine atanan Mehmet Müezzinoğlu Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda karşıladı. Akdağ, Edirne'den kendisini karşılamaya gelen Müezzinoğlu'na "Niye zahmet ettin" dedi.

"SAĞLIK CAMİASINA HAYIRLI OLSUN"
Atatürk Havalimanı VİP salonunda eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı beklerken açıklamada bulunan yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun diyorum. Tabi bir nöbet değişim bu. Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız uygun görmüşler. Bize de sorumluluk düşüyor. İnşallah hakkını da verebileceğimiz, hesabını da verebileceğimiz bir dönem olur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Benim için sürpriz oldu. Ben Edirne'deydim. Edirne'de teşkilat programındaydım. Teşkilat programında haberim oldu. Görev ne düşüyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yarından itibaren de bu anlamda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Ülkemize, milletimize, sağlık camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

"YARIN DEVİR TESLİM YAPACAĞIZ"
Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda bir araya gelen Müezzinoğlu ve Akdağ, birbirlerine sarılarak kısa bir süre ayakta sohbet etti. Sohbetin ardından bir süre dinlenen eski Sağlık Bakanı ve yeni Sağlık Bakanı basın mensuplarının karşısına el ele tutuşarak çıktı. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, devir teslimin yarın yapılacağını açıkladı.
Akdağ, "Yarın devir teslim yapacağız sayın bakanımızla. Orada inşallah açıklamalar yaparız. Sağ olsun bugün incelik gösterip Edirne'den buraya kadar gelmiş. Kendisine çok teşekkür ederim. Allah'a şükürler olsun. Cenabı hak 10 sene boyunca, Sağlık Bakanlığı noktasında hizmet etme fırsatı verdi. Bundan sonra inşallah partimizle beraber, başbakanımızla, genel başkanımızla, arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz. Yarın başka açıklamalar yaparız inşallah" dedi.
Yapılan açıklamaların ardından eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitti.
(KS-AS-YHY-Y)

25.01.2013 00:55:02 TSI

Editör: Wan Haber