Bursa'nın İnegöl ilçesinde eski Tekel binasının olduğu yere katlı otopark ve otel yapılacak.
İnegöl Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısı yaptı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığında yapılan ocak ayı toplantısına bütün üyeler katıldı. 19 gündem maddesinin iki tanesi oy çokluğu, 17 tanesi ise oy birliği ile meclisten geçti.
Sınırlı ayni hak tesisi kiralama süresi konusunda bilgi veren Başkan Alinur Aktaş, "Otopark ile alakalı yakında ihaleye çıkılacak, ama arzu eden herkes gelip şartname alabilir, detaylarını da öğrenebilir. Eski adıyla yap-işlet-devret modeli bir proje. Bununla alakalı herhangi bir masraf yapmadığımız gibi, hem kurumumuza gelir sağlayacağız, hem ilçeye 500 araçlık bir otopark kazandırmış olacağız" dedi.
Meclis üyelerine proje hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Sabri Şen, "Eski üniversite de denilen eski Tekel Müdürlüğü binasının yıktırılması ile elde edilen 4 bin 600 metre kare alana bir otopark yapmak istiyoruz. Bu alan daha evvel kamulaştırılmıştı. Otopark meselesine neşter vuracak bir proje hazırladık. Proje bodrum ve 4 kattan oluşuyor. 500 araç kapasiteli. Zemin etütlerimizi yaptık. Yapı forekazık sistemi ile yapılacak. Fore kazık sistemi belediyemizin ilk kez uyguladığı bir yapı olacak. 4'ncü katı teras olacak. Açık otopark şeklinde olacak. Park alanlarının dolu veya boş olduğunu gösteren ışıklandırmalar da bulunacak" dedi.
Zeminde 8 iş yeri, ikinci ve üçüncü katta ise otelin olacağını bildiren Şen, "Toplam 30 yataklı bir otelimiz olacak. 2 bin 137 metrekarelik bodrum katımız 87 araç kapasiteli olacak. Zemin kat ise 68 araç kapasiteli olacak. Yapı cephe olarak kentimizin modern ve dinamik yapısını yansıtarak yeni bir cazibe noktası oluşturmaktadır. Cephede kullanılan kaplamalar yapıya modern bir hava katmakla beraber, şehir dokusu için farklı bir tasarım sunmaktadır" diye konuştu.
(SB-MŞ)

08.01.2013 14:39:02 TSI

Editör: Wan Haber