33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç Katliamı ile ilgili olarak, hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılan dönemin Suruç Emniyet Müdürü M.Y, Muğla Adliyes'inde ifade vermesi gerekiyordu. Bugün ifade vermesi beklenen emniyet müdürünün, dün mesai saatinin bitimine doğru, daha önceden verdiği yazılı ifadesini gönderdiği ortaya çıktı.
 
Konuyu takip eden avukatlar, sabah saatlerine gittiklerinde, emniyet müdürü M.Y'nin ifadeye gelmediğini ve yazılı ifadesini tekrar ettiği öğrenince, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Avukatlar yaptıkları basın açıklamasında:
 
 “Dün saat 16:30’da şehir dışında olacağı gerekçesi ile mazeret bildirmiş ve hiçbir belge de sunmamış. Daha önce vermiş olduğu yazılı ifadenin aynısını vermiş. Üstelik hakim de bir tek soru sormamış. Biz bunun tesadüf olmadığını biliyoruz. Sabah buraya geldiğimizde öğrendik. Özellikle dün 16 30 seçilmiş. Tam mesai saatinin bitmesine yakın, çünkü biliyorlar ki o saatte hiçbir müdehalede bulunamayız. Biz yargı önünde Mehmet Yapalial’a sorularımızı sormak istedik. Ama buna izin vermiyorlar. Nasıl Suruç sorumlularını saklıyorlarsa bugün de eski emniyet müdürünü bizden sakladırlar. Bizim onunla karşı karşıya gelip sorularımızı sormamızı istemiyorlar. Yargı da bu hukuksuzluğa ortak oluyor. Sorumluları adalet önünden kaçıyor. Biz ifadeyi alan hakim hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Dava 22 Eylül’de görülmeye devam edecek biz Mehmet Yapalial’ın oraya getirilmesi için de tekrar başvuru da bulunacağız” dedi.
 
Öte yandan eski Suruç Emniyet Müdürü M.Y'nin Muğla Adliyesi'nde ifade vereceğinin gizlendiği ve avukatların tesadüfen UYAP sistemi üzerinen öğrendiği iddia edilmişti. Emniyet müdürü M.Y. “Görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla açılan dava 22 Eylül’de Suruç Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.
 
KAYNAK: HABERDAR

Editör: Wan Haber