Kastamonu Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak, "Çıkan haberler doğruyu yansıtmıyor. Amaç, ikinci kez rektör olmamı engellemek" dedi.
Hakkında basında ortaya atılan iddiaları yalanlayan eski Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, "C.A., 27 Ekim 2010 tarihinde Araç Meslek Yüksekokulu'na atanmıştır. Yeni açılan bir okul olması ve başka öğretim elemanı olmadığı için okul müdürünün teklifiyle bölüm başkanı olarak da görevlendirilmiştir. Diploması noter tasdikli diğer belgelerinin bir bölümü asıl ya da 'aslı gibidir' onaylı olduğu için ne benim, ne de çalışma arkadaşlarımın bu sahtekarlığı anlayacak uzmanlığımız yoktur. Öğretim elemanı alınması döneminde yüzlerce arkadaş başvuru yapar. Bunların hepsinin tek tek belgelerini kontrol etmemiz mümkün olmuyor. Ancak ataması yapıldıktan sonra bunların asıllarını zaten istiyoruz, o zaman ne varsa ortaya çıkıyor" diye konuştu.

"SAHTELİĞİ BİZ ORTAYA ÇIKARDIK"
Haberlerde verilen tarihlerin de yanlış olduğunu söyleyen eski Rektör Bahri Gökçebay, "Bölüm de yeni açıldığı için, zaten o bölüme başka başvuru olmadığından okul müdürünün belli yetkiler çerçevesinde belgelere imza atması gereken bir bölüm başkanına ihtiyaç var. Okul müdürümüzün önerisi üzerine de C.A.'yı bölüm başkanı olarak görevlendirdik. Ancak kısa bir süre içersinde yapılan araştırma sonucu, belgelerin sahte olduğu anlaşılınca Cumhuriyet Savcılığına başvurarak C.A. gözaltına aldırılmıştır. Bankaya maaşı yatan ve sadece bir aylık maaş almış olan C.A. ile ilgili gazetede belirtildiğinin aksine gözaltına alınma olayı, YÖK'ten gelen genelgeden önce yapılmıştır. Olay böylece yargıya intikal ettirilmiş ve C.A.'nın YÖK'ten önce üniversiteyle ilişiğini kestik. C.A. dosyası da bu şekilde kapanmıştır" diye konuştu.
YÖK'ü eleştiren Gökçebay, "Amaç, ikinci kez rektör olmamı engellemek" dedi. Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve YÖK üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Gökçebay, "10 Mart 2011'de emekli oldum. C.A. olayı ise 2010 yılında gerçekleşmiştir. Haberde belirtildiğinin aksine ayrılışımın bu olayla bir ilgisi yoktur. Olaydan 1 yıl sonra emekli oldum. İsteyen olması durumunda bu belgeleri kendilerine ulaştırabilirim" ifadelerini kaydetti.
Gökçebay, açıklamasının sonunda, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
(İHA-OK-Y)

10.01.2013 17:25:52 TSI

Editör: Wan Haber