"Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında eski Milletvekili Mehmet Emin Sungu tanık olarak ifade verdi. Sungu, "Ergenekon davasına bakan mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün, Yargıtay'a üye seçilmek istiyordu. Seyfi Oktay görevine devam etmesini telkin etti" dedi.
Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasına devam edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da bulunduğu 5 sanık mazeret bildirerek katılmazken, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hazır bulundu.
Duruşmada Seyfi Oktay'ın savunma tanığı olarak eski Milletvekili Mehmet Emin Sungu dinlenildi. Seyfi Oktay ve eski Ergenekon davasına bakan mahkeme başkanı Köksal Şengün ile birlikte Ankara'da yenilen yemeğe katıldığını belirten Sungu, "Seyfi Oktay yemeğe benim de gelmem için ısrar etti. Yemekte Köksal Şengün ile tanıştım. Yemekte Seyfi Oktay bakanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti. Köksal Şengün, ağır bir görevi olduğunu, sağlığının tehlikeye düştüğünü, sağlığının bu işi sonuna kadar götürmeye müsait olmadığını anlattı. Bir görev değişikliği istediğini belirtti. Bunun üzerine Seyfi Oktay, o zamanki HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'ten kendisi için randevu alabileceğini belirtti. Yemekte Mehmet Haberal ve Gürbüz Çapan'ın tahliye edilmesi yönünde bir konu konuşulmadı" dedi.
Seyfi Oktay'ın Köksal Şengün'e görevine devam etmesi yönünde telkinde bulunduğunu belirten tanık Sungu, "Ancak Köksal Şengün, Yargıtay'a üye seçilmek amacıyla HSYK Başkan Vekili ile görüşmek istedi" diye konuştu.
Ankara'nın ardından ikinci kez İstanbul Florya'da bir kez daha yemek yediklerini belirten Sungu, "İki yemeğin ücretlerini de Köksal Şengün ödedi. Seyfi Oktay yemek davetlerinin Köksal Şengün'den geldiğini belirtti" dedi.
Tanık Sungu'nun dinlenilmesinin ardından mahkeme, duruşmayı erteledi.
(YM-ÇK-CC-Y)

21.02.2013 11:47:13 TSI

Editör: Wan Haber