Rahmetli Bülent Ecevit'in 55. Hükümette Başbakanlık yaptığı döneme çalışmalarıyla damgasını vuran Kültür eski bakanlarından M.İstemihan Talay, Konak Belediyesi'nin müzelerini, gezdi, incelemelerde bulundu, tam not verdi.
55. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti döneminde Kültür Bakanlığı yapan M. İstemihan Talay Konak Belediyesi'nin müzelerini ziyaret etti. Eski Kültür Bakanı Talay, beğeniyle gezdiği müzelerin geçmişten geleceğe ışık tutan birer eser olduğunu belirterek, butik müzeciliği yaşama geçiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı kutladı.
Eşi ve torunlarıyla birlikte Çeşmede tatil yapan deneyimli siyasetçi, tam bir gününü üç butik müzeye ayırdı. Necdet Alpar İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi ile Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzelerinde keyifli saatler geçiren ve görevlilerden müzeler hakkında bilgi de alan Talay," "Sevgili Hakan Tartan'ın yaratıcı düşünceleri ve müze görevlilerinin başarılı çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin övünç duyduğu ilk Mask Müzesi başta olmak üzere diğer müzeleri de eşim ve torunlarımla ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Böyle yaratıcı çalışmalara imza atan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı kutluyorum" dedi.
(HK)

19.02.2013 13:05:30 TSI

Editör: Wan Haber