2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR tarafından işe alınan ve 14 Haziran 2014'te işlerine son verilen eski İŞ-KUR işçileri ‘kalıcı iş’ talebiyle yarın sokağa çıkacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ve işçiler adına konuşan Ethem Altın,” Van’da bir emek mücadelesi var. Buna tüm Türkiye şahit olacak” dedi.

Van’da uzun bir süre kamuoyu gündemini meşgul eden eski İŞ-KUR işçileri ‘kalıcı iş’ talebiyle yarın sokağa çıkacak. Sıhke Caddesinde bulunan Altaylı Parkı’nda bir araya gelecek olan eski İŞ-KUR işçileri buradan Sanat Sokağı’na kadar bir yürüyüş düzenleyecek. Ardından yapılacak basın açıklamasında ise ‘kalıcı iş’ talebinde bulunulacak.
 

'ARTIK EL AYAK ÖPMEYECEĞİZ'
Van’da 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR bünyesinde çalıştırılan ve kalıcı iş için üç ayı Van’da, bir ayı Ankara’da olmak üzere 4 ay boyunca direnen eski İŞ-KUR işçileri, geçtiğimiz hafta yeniden eylem kararı almıştı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ve işçiler adına konuşan Ethem Altın, ”Her Cumartesi günü eylem yapacağımızı geçen hafta duyurmuştuk. Bu nedenle yarın sokakta olacağız. Bizi bu eylem kararına iten ise verilen sözlerin tutulmamasıdır. Artık muhatap bile bulamıyoruz. Herkes düşmüş milletvekili adayı olma peşine. Ancak şunu bilsinler ki biz de artık akıllandık. Bundan sonra yapacağımız eylemler daha ciddi olacak. Artık el ayak öpmeler olmayacak. Bunu da yapacağımız eylemlerde göstereceğiz. Haklı mücadelenin peşini bırakmayacağız. Van’da bir emek mücadelesi var. Buna tüm Türkiye şahit olacak. Kalıcı iş talebimiz yerine getirilmediği müddetçe eylemlerimiz büyüyerek devam edecek. Bu nedenle tüm İŞ-KUR işçilerinin birlikte hareket etmesi gerekir.”şeklinde konuştu.

Fazıl Erüş - Evrensel

Editör: Wan Haber