Şanlıurfa futbol dünyasının efsane isimlerini ağırladı. Eski FIFA hakemleri 'Türk Hakemliğinin Tarihsel Gelişimi ve Futbolcu Hakem İlişkileri' paneline katıldı.
Dedeman Otel'de yapılan panele Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Urfanatik Gazetesi Sahibi Tahir Gülebak, Evren Sanayi Kop. Başkanı Mustafa Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ASFK Başkanı Bahattin Canbeyli, İl Futbol Kurulu Başkanı Abdurrahman Çadırcı, Türkiye Futbol Federasyonu Klasman Gözlemcisi Zübeyir Kılıç, hakemler, gözlemci, amatör kulüpleri ve taraftarlar dernekleri katıldı.
Şanlıurfa'ya hizmet etmeyi kendine bir ilke edinen Urfanatik Gazetesi ve Türkiye'nin önde gelen Hakemin Sesi Dergisi'nin katkılarıyla düzenlenen panele eski FIFA Hakemi ve eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Talat Tokat, eski FIFA Hakemi ve eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Üst Klasman Gözlemcisi Ertuğrul Dilek, Şanlıurfa'lı Milli Futbolcu Urfanatik ve Takvim Gazetesi köşe yazarı TRT Spor Yorumcusu Hayri Ülgen, eski Süper Lig Yardımcı Hakemi ve Hakemin Sesi Dergisi İmtiyaz Sahibi Ercan Durna katıldı.
Urfanatik Gazetesi Sahibi Tahir Gülebak yaptığı açılış konuşmasında, "Türkiye'nin çınar ağaçlarını diyerek söze başlamak istiyorum. Bizi kırmayarak buraya gelen Sayın Hayri Ülgen, Ertuğrul Dilek, Talat Tokat ve Ercan Durna'ya teşekkür ediyorum, değerli büyük hakem ağabeylerimiz ve bizleri her yerde temsile eden değerli büyüğümüz Hayri Ülgen'e canı gönülden teşekkür ederim. Urfanatik Gazetesi olarak sporla uğraşan herkesin sesi olmaya biz kendimize görev bildik. Bugün bizi yalnız bırakmayan Türkiye'nin çınar ağaçlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Türkiye'nin gururu olan Türk sporunun duayenlerinden ve Türk hakemlerin duayenlerinden buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Gerçekten konu çok güzel. Hakemlik bana göre en zor meslektir. Anında karar vermek zorunda nüfus oranına göre tesis oranlarımız geçen yıllara göre şimdi büyük tesisleşme yaşanıyor" diye konuştu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba da belediyelerin spora önem vermsi gerektiğini vurgulayarak, "Spor, Belediye'yi esas ilgilendiren en önemli alanlardan birisi. Gençlerimize yapacağımız en iyi katkılardan birisi spor sahaları, spor alanları, voleybol, futbol, basketbol alanları kazandırmak. Geldiğimiz günden beri elimizden geleni çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Şuanda 11 yakım semt sahası yapmışız. Bu sen 9 semt sahası programımıza koyduk. Amatör spor verilmek üzere ihalesine verdik çok güzel bir saha kazandıracağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından panele katılanlara plaket verildi. Ertuğrul Dilek'in plaketini Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Talat Tokat'ın plaketin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Hayri Ülgen'in plaketini Urfanatik Gazetesi sahibi Tahir Gülebak ve Ercan Durna'nın Plaketini Evren Sanayi Kop. Başkanı Mustafa Arslan verdi.

HAKEMLER ÇİĞ KÖFTE YOĞURDU
Panelden sonra Dedeman Otel'de konuklara sıra gecesi düzenlendi. Sıra gecesine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, eski FIFA Hakemi ve eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Talat Tokat, eski FIFA Hakemi ve eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Üst Klasman Gözlemcisi Ertuğrul Dilek, Şanlıurfalı milli futbolcu, Takvim Gazetesi köşe yazarı ve TRT Spor Yorumcusu Hayri Ülgen, eski Spor Toto Süper Lig Yardımcı Hakemi ve Hakemin Sesi Dergisi imtiyaz sahibi Ercan Durna, Urfanatik Gazetesi imtiyaz sahibi Tahir Gülebek, Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şanlıurfa İl Hakem Kurulu Başkanı Halil Baylan, Futbol Federasyonu Klasman Temsilcisi Zübeyir Kılıç, ASFK Başkanı Bahattin Canbeyli, gözlemciler ve hakemler katıldı.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Hayri Ülgen, Talat Tokat, Erduğrul Dilek ve Ercan Durna'ya plaket verdi. Sıra gecesinde Talat Tokat çiğköfteyi yoğururken Ertuğrul Dilet ise taktik verdi. Tokat çiğköfteyi yoğurduktan sonra herkesten alkış aldı. 'Hocam sen Şanlıurfalılar'dan daha iyi çiğköfte yoğu yorsun' esprisi üzerine Tokat, 'Taktiği Ertuğrul hocadan aldım' diyerek espriye yanıt verdi. Sıra gecesinde Erdal Merdan ve Hikmet Karakuş sahne alırken, Ertuğrul Dilek'te sanat müziği şarkılarını seslendirdi.
(RÇ-BH-S)

05.01.2013 12:33:59 TSI

Editör: Wan Haber