Rize’de yaşanan vefa örneği zamanımızda benzerine az rastlanılacak türden. Rize’nin Kale Mahallesi’nde ikamet eden Fadime Turan (55) 1978 yılında evlendiği Hasan Keleş’ten (62) sürekli içki içtiği ve evi ile ilgilenmediği gerekçesi ile 2005 yılında boşandı. Fadime Turan büyük oğlu ile Hasan Keleş ise küçük oğlu ile yaşamaya başladı. Keleş iki yıl önce kısmı felç geçirdi. Keleş’in bakımı güçleşince 10 yıl önce boşandığı eşi Fadime Turan, eski eşinin bakımını üslenmek için 10 yıl önce ayrıldığı eve geri döndü. Eski eşi ile evlenmeyen Turan sadece bakımı ve yasal işlemlerinin takibi için mahkeme açarak vasi yetkisi aldı.


VEFA GÖSTERDİ MAĞDUR OLDU
Turan, eşinden boşandığında ölen babasından kaynaklı emekli maaşı almaya başlamıştı. Ancak evlenmemiş olsa da boşandığı eşinin evine geri döndüğü için SGK bu maaşı kesti. Maddi sıkıntılar yaşayan Keleş ve Turan ödeyemediği elektrik faturalarından dolayı elektrikleri kesik olduğu için bir haftadır karanlıkta oturuyor.


Turan yaptığı açıklamada, “Eski eşime kırgındım. Sürekli alkol alıp evde beni huzursuz ediyordu. 10 yıl önce ondan boşandım. Geçtiğimiz yıl felç geçirdi.


Altının değiştirilmesi gerekiyor. Gelinlerimiz bu bakımı yapamazdı. Bu nedenle eve geri döndüm. Vasi yetkisi aldım. Bakımı ile ben ilgileniyorum. Ancak evlenmesem de eve döndüğüm için babam bana intikal eden emekli maaşım kesildi. Şuan hiçbir gelirimiz yok. Bir haftadır elektriklerimiz kesik. Çok mağduruz. Biz evlenmedik, bakımı için yanındayım. Bu nedenle babamdan intikal eden maaşın bana yeniden ödenmesini istiyorum” dedi. 

Editör: Wan Haber