Samsun'da boşandığı eşine zorla tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan kocanın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 2011 yılı Mayıs ayında boşandığı eşinin evine çocuğunu görmeye gidince kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia eden N.U.(30) adlı genç kadın, E.Ç.(44) adlı eşinden şikayetçi olmuştu. Tecavüz iddiasından yaklaşık 8 ay sonra koca E.Ç.'nin falçatalı saldırısına uğrayan N.U., yüzünden ağır darbeler almış ve N.Ç. ise tutuklanıp yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yaklaşık 2.5 ay önce boşandığı eşini yaralamak suçundan 10 yıl hapis, eşinin yanında bulunan bayan arkadaşını tehdit ettiği için de 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Koca E.Ş. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından boşandığı eşine cinsel saldırı suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen E.Ç., kendini savunarak, "Boşandığım eşime tecavüz ettiğim doğru değildir. Evliliğimizden 2 çocuğumuz var. Çocuklardan biri bende idi. Onu almak için eve geldi. Ancak, iddia ettiği olay günü evime kesinlikle girmedi. Evliğimiz boyunca beni sürekli şikayet ediyordu. Bu yüzden bana suç atar diye boşandıktan sonra hiç yalnız kalmadık. Zaten 11 yıl ceza aldım. Bana iftira atıyor" dedi.
Eski kocasının suçlayan ve şikayetçi olduğunu belirten N.İ. ise, "Oğlumu almak için yanına gittim. Beni ikna ederek içeri çağırdı. Zorla yatağın üzerine savurdu. Giysilerimi çıkarmaya kalkıp tecavüze kalkıştı. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
Hakimin daha önceki poliste verdiği ifadede eşinin kendisine tecavüz ettiğine dair ifade verdiğini hatırlatması üzerine N.U., şimdiki ifadesinin doğru olduğunu ve tecavüze kalkıştığını söyledi. Duruşma ileri bir tarihine ertelendi.
(MAY-SLH-Y)

14.02.2013 18:50:29 TSI

Editör: Wan Haber