İstanbul polisinin yaklaşık 4 ay önce bir otomotiv firmasının otomobilleri ABD'den sahte evraklarla düşük beyanda ithal etmesi üzerine başlattığı soruşturma kapsamında eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'a ait lüks araca el konuldu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ekim 2012 tarihinde bir otomobil firmasının otomobilleri ABD'den sahte evraklarla düşük beyanda gösterip ithalat yaptıklarını belirlemişti. Bunun üzerine polisin başlattığı operasyonda birçok ünlü ismin araçlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 arabaya el koymuştu. Kaçak lüks otomobil soruşturması eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'a da uzandı. Yapılan soruşturma kapsamında Cavit Çağlar'a ait, kızı Yasemin Kaya'nın kullandığı arabaya da el konulduğu öğrenildi. Bir diğer mağdur ise Cevahir ailesine mensup Begüm Cevahir'in cipine el konulduğu ortaya çıktı.
İstanbul polisinin derinleştirdiği soruşturmada, firmanın ikinci el otomobilleri sıfırmış gibi gösterdiklerini tespit edildi.
20 Ekim 2012 düzenlenen operasyonda polis, aralarında şarkıcı Sibel Can ve Seren Serengil'in ciplerinin de bulunduğu yaklaşık 300 otomobile el koymuştu. Daha sonra ünlülerden Sibel Can ve Seren Serengil emniyete gelip ifade vermişti.
(İK-AU-Eİ-ÖZ-Y)

13.02.2013 20:59:04 TSI

Editör: Wan Haber