Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ziyaret ettiği Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi(KONSEM) kursiyerleri arasında hem bağlama çaldı, hem söyledi. Kısa süre önce açılan merkezin 25 branşında 853 kişi eğitim alıyor.
Konyaaltı Belediyesi, 14 yıl hizmet verdiği eski hizmet binasını kültür sanat merkezi haline çevirdi. Binanın baştan aşağı tefrişatı yapılarak, 25 branşta kurs açıldı. 2.5 ay gibi kısa sürede 853 kursiyere ulaşan KONSEM'in Şubat ayı içindeki kursiyer sayısının bine ulaşacağı belirtildi. 7'den 77'e herkese açık olan kurslardan vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Kurslar içinde en büyük ilgiyi ise sanat müziği bölümü çekiyor.
UZUN İNCE BİR YOLDAYIM
Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kursiyerlere destek olmak amacıyla KONSEM'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerler ile tek tek
selamlaşan Başkan Böcek, "Sizler var olduğunuz için biz bu kursları açabildik" dedi. Bağlama kursunun verildiği sınıfa giren Başkan Böcek, eline aldığı saz ile ' Uzun ince bir yoldayım' türküsünü seslendirdi. Seramik bölümünü de gezen Başkan Böcek, çamur halindeki bir kupa içine imzasını attı.
DÖRT YIL HİZMET VERİLDİ
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Başkan Böcek, Konyaltı Belediyesi'nin bu eski binasında 14 yıl hizmet verdiklerini hatırlattı. Yeni binaya taşındıktan sonra vatandaşların talepleri doğrultusunda bu eski binası KONSEM olarak düşündüklerini ifade eden Başkan Böcek, "25 branşta, 34 kurs açtık. Şu anda 853 kursiyerimiz var. Şubat'ta 2. etap kurslarımız devam edecek. O da 36 branşa ulaşacak" dedi. Konyaaltı'nda böyle bir oluşumun büyük bir eksiklik olduğunun altını çizen Başkan Böcek, "Ama yerimiz yoktu. Apartman altında bir şeyler yapılmaya çalışılıyordu. Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ve öğretmenlerimizin katkısıyla bugünlere geldik. Belediye başkanı var, bina var, öğretmen var, ama kursiyerin de olması lazım. Önümüzdeki süreçte gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Kursları tamamlayanlara sertifika veriyoruz" dedi. Başkan Böcek, kursların ücretsiz olduğunu işaret ederek, katkı veren herkese teşekkür etti. Başkan Böcek, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenmesi için de bir alan oluşturulacağını sözlerine ekledi.
HERKESE AÇIK
KONSEM'de aile ekonomisine katkı sağlamak, yeteneğini geliştirmek ya da meslek sahibi olmak isteyenler için; İngilizce, resim, el sanatları, takı tasarım, bilgisayar, satranç, dikiş kursu, bağlama, seramik, piyano, keman, yan flüt, ahşap boyama, halk müziği korosu, sanat müziği korosu, çocuk korosu, fotoğrafçılık, Tango modern dans, halk oyunları, bale, plates ve step, sabah sporları, cilt bakımı, manikür pedikür, hasta ve yaşlı bakımı, garson, kat hizmetleri, bahçıvanlık kursu, cam, çocuk gelişimi, ebru, el nakışı, tezhip ve gitar kursları yer alıyor.
(İA-SK-Y)

10.01.2013 16:59:33 TSI

Editör: Wan Haber