Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'de cami, cemevi ve aşevinin ilk kez bir arada olduğu Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Fatsa Cemevi'ni ziyaret etti.
Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve diğer misafirlerini cemevinin kapısında karşıladı. Programda konuşan Şahin, cami, cemevi ve aşevinin birlikte yer aldığı bir mekanda bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Her şey insanın daha mükemmel bir seviyeye erişmesi, hayatı daha düzenli ve daha huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi amacıyla gerçekleştirilen bu tesiste her şeyin hedeflendiği şekilde yürümekte olduğunu görmek bizleri sadece onurlandırıyor, gururlandırıyor. Biz Ordu'muzda her şeyden önce bu büyük ülkenin, güzel ülkenin onurlu yurttaşları olarak ve bu şehrinde insanları olarak yaşamayı fark etmiş, başarmış insanlarız. Bu yönüyle de gittikçe her gün biraz daha ülkemizin başka yörelerinden örnek alınabilecek duruma gelmeyi başarmış insanlarız. Bu bizi oldukça mutlu etmektedir. Bu konuda emeği geçen herkese cami imamından cemevi dedesine ve buralarda hizmet eden herkese teşekkür etmek düşer. Herkesin amacı önce kendine saygı, sonra çevresine saygı ve sahip olmayı hedeflemektedir. Bizlerde bunu yapmaya çalışıyoruz. Esasen cami ile cemevinin birbirine rakip kurumlar olmadığını biliyoruz, bilmenin ötesinde bunu Fatsa'da çok açık anlaşılır bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız. Her mekanın amacı, her ibadetin ve zikrin amacı insanı daha eğitimli, daha nitelikli, daha vasıflı hale getirmektir. Ve vasıflı insanların toplumda çoğalmasını sağlayarak huzurlu, güvenli, çalışan ve paylaşan bir toplumu oluşturmaktır. Bunu biz Fatsa'mızda Allah'a şükür her gün bir gün önceye göre daha sağlam bir zeminde, daha sağlam bir yapıda gerçekleştiriyoruz" dedi.
Ordu'nun her noktasında, her yöresinde, her mahallesinde bu kardeşliği, bu dostluğu görüp, yaşadıklarını ifade eden İdris Naim Şahin, "Bu da bizi hakikaten mutlu ediyor. Biz bununla sadece bu günü kazanmıyoruz, bu günü kurtarmıyoruz, inanıyoruz ki biz bu günkü bu tabloyla, bu başarıyla yarınları da sahiplenmiş oluyoruz. Yarınlara da bir teminat oluşturmuş oluyoruz. Zira bu tabloyu gören bu minicik çocuklarımız yarın büyüyecekler. Onların örnek alacağı tablo bu tablo olacak. Ve onlar yarınlarda bugünkü teyzelerinin, ninelerinin, ablalarının, yengelerinin yaptıklarının daha güzelini yapmak için yarış edecekler. Kavga yok, gürültü yok, dedikodu yok, burada her şey insan için. İnsanı yaratan yüce Allah için ve onun elçileri, onun makbul kulları içindir" diye konuştu.
"Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği İslamiyet ve onun seçkin dostu Hz. Ali'nin bir genç Müslüman örneğine ortaya koyduğu Müslüman idolü örneği hepimiz için önemlidir ve değerlidir" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunları bir zenginlik olarak görüyor, kabul ediyoruz. Üstte namazımızı kılarız, altta zikrimizi yaparız, semahımızı icra ederiz. Bu arada da biraz yorulabiliriz, acıkabiliriz, onun da çaresi Fatsa'da düşünülmüş, alt katta da onun da telafisini yaparız. Emeği geçen herkesi ben tebrik ediyorum, kutluyorum ve gösterilen yakınlık, misafirperverlik içinde bir kez daha teşekkür ediyorum."

"ALEVİSİYLE, SÜNNİSİYLE, TÜRKÜYLE, GÜRCÜSÜYLE ÇOK GÜZEL BİR MOZAİĞİ YAŞIYORUZ"
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Fatsa'mız çok güzel bir mozaiği yaşıyor. Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Gürcüsüyle kardeşhane huzuru asla bozmadan bir güzellikle yaşıyor" dedi. Anlayan, ellerinden geldiğince hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.
Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal da, şunları söyledi:
"Biz burada hiçbir zaman Alevi-Sünni ayrımı yapmadan herkesi kardeşimiz olarak görüyoruz. Bizim halkımız herkese, siyasetçilere, sizlere hoşgörüyle baktı, bundan sonra da öyle bakacaklardır. Biz de baba, bacı ayrımı yapmadan dedelerimizin huzurunda isteyen namazını kılacak, isteyen ibadetini yapabilecektir. Bizler burada Allah, Muhammet, Ali diyoruz."
Programın son bölümünde aşıklar tarafından saz eşliğinde beyitler ve mersiyeler okundu. Eski Bakan Şahin'e Cemevi Derneği Başkanı Kartal tarafından bir plaket takdim edilirken,
Fatsa Belediyesi'nin almış olduğu 3 adet saz da Şahin, Milletvekili İhsan Şener ve Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından dedelere hediye edildi.
AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'e ziyaretinde Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kaymakam Bekir Atmaca, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti 23. Dönem Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.
(MY-CC-Y)

11.02.2013 14:22:24 TSI

Editör: Wan Haber