Aydın'da 2012 yılında yeni arkeoloji müzesi inşaatının tamamlanıp faaliyete geçmesiyle boşalan eski arkeoloji müzesinin Aydın Etnografya Müzesi yapılması için başlatılan çalışmalar sonuç verdi.
Proje için Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan başvuruya olumlu yanıt gelirken, bakanlık uzmanlarının eski müzede incelemeler yaptığı ve binanın etnografya müzesine dönüştürülebileceği açıklandı.
Aydın'da uzun yıllar Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan eski müze binası yeniden müze olarak kullanılmaya devam edecek. 2012 yılında yeni arkeoloji müzesinin tamamlanarak faaliyete geçmesinin ardından boşalan müze binası için Aydın Valisi Kerem Al'ın onayı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başlatılan etnografya müzesi çalışmalarında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Daha öncede bir bölümü etnografya bölümü olarak kullanılan iki katlı bina için Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan Etnografya Müzesi başvurusuna bakanlıktan onay çıktı.
4 BİN ADET ETNOGRAFİK ESER VAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, daha önceden müze olarak kullanılan binanın küçük değişikliklerle hazır hale geleceğini kaydederek binada ne gibi değişiklikler yapılacağı ile ilgili bakanlık uzmanlarının çalışmalar yaptığını söyledi. Ellerinde ciddi anlamda etnografik eserlerin bulunduğunu ve bu eserlerle Aydın'ın geçmiş yaşam tarzına ışık tutmayı planladıklarını dile getiren Aktakka, "Bilindiği gibi yeni arkeoloji müzemiz 2012 yılında yeni yerinde faaliyete geçti. Aydın Arkeoloji Müzesi'nin aynı zamanda müze müdürlüğü idari birimi olarak da hizmet vermesi nedeniyle eski müze binasının Arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne bağlı Etnografya Müzesi olarak işlevlendirilmesi için hazırladığımız proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Bundan sonraki süreçte Etnografya Müzesi teşhir tanzim projesi hazırlanarak uygulamasına geçilecek. Etnografya Müzesi için yaklaşık 4 Bin adet etnografik eserimiz bulunuyor. Bu eserler ile Aydınımızın geçmişini ışık tutmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
(SK-MB-İK)

04.01.2013 15:49:43 TSI

Editör: Wan Haber