Saadet Partisi'nin Erzurum'daki eğitim programına katılan eski Adalet Bakanı Şevket Kazan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Erzurum Saadet Partisi İl binasında yapılan eğitim programında konuşan Şevket Kazan ilk olarak geçtiğimiz günlerde Paris'te gerçekleşen suikast hakkında konuştu. Kazan, "Paris'teki suikast olayı üzerine birkaç söz söylemek gerekir. Türkiye'de terör olaylarının çözüme kavuşma hususunda son zamanlarda mecliste yapılan çalışmaları bizde destekliyoruz. Tam bu çalışmalar devam ederken Paris'te meydana gelen böyle bir olay elbette ki düşündürücüdür. Bu iyileştirme hareketi sırasında Paris'te bu olayın meydana gelmesi bu barışın gerçekleşmesinden rahatsız olanlar tarafından yapıldığı önümüzdeki günlerde görülecektir.Sayın Başbakanımızın dün enteresan bir açıklaması vardı.Fransa Cumhurbaşkanı 'ben bu kişileri tanıyorum' diye bir açıklama yaptı. Bu kişileri tanıyorsan bunlar kırmızı bültenle aranan kişiler. Fransa Cumhurbaşkanı bunlarla ne görüşüyor ne konuşuyor diye soruyorum. Libya'da Türklerin kuyusunu kazdığı gibi Türkiye'nin coğrafyasında Türkiye'nin kuyusunu mu kazmak istiyor." dedi.
Daha sonra Türkiye'ye getirilen patriot füzeler konusunu değerlendiren Kazan "Malatya'da bir füze kalkanı getirilip konuldu. Biz bunun eleştirisine devam ederken bir de baktık ki patriot füzeleri getirildi. Biz bu patriot füzelerinin başımıza bela getireceğini haber vermek için çeşitli noktalarda mitingler yaptık ama bu kimse tarafından ön plana çıkarılmadı" diye konuştu.
Şevket Kazan, son olarak Zonguldak'taki maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sabır dileyerek hükümet tarafından yapılan maden işçileri açıklamasını eleştirdi.
(EMY-AA-Y)

13.01.2013 14:06:08 TSI

Editör: Wan Haber