Filistinliler, İsrail'de mahkûm olarak tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılması için yürüyüş yapıyor. Ramallah'taki protestolardan sonra Gazze'de de İsrail protesto edildi. Bir Gazzeli, "Esirlerimizi almak için İsrail askerlerini kaçırmalıyız" dedi.
İsrail'in herhangi bir açıklama yapmadan keyfi olarak tutukladığı pek çok Filistinli İsrail hapishanelerinde yaşıyor. Senelerdir vaziyeti protesto eden Filistinliler tekrar gösterilere başladılar. Gazze'de İsrail'i protesto eden guruplar, İsrail cezaevlerinde tutulan akrabalarının serbest bırakılmasını istedi. Protestocular ellerinde İsrail'deki esir akrabalarının resimlerini ve İsrail'i kınayan dövizler taşıdılar.
BM Hususi Koordinatörlüğü'nün Gazze binası önünde de gösteri yapan protestoculardan biri, "Bugüne kadara defalarca görüştük. İsrail ile görüşmeler netice vermiyor, hiçbir işe yaramıyor. Bu yüzden kendi işimizi kendimiz yapmak mecburiyetindeyiz. İsrail hapishanelerindeki esir akrabalarımızı kurtarmak için İsrail askerlerini esir almalıyız. Böylece takas yoluyla akrabalarımızı kurtarabiliriz. Başka çare yok" diye konuştu.
(CTŞ-ÖK-D)

30.12.2012 16:10:53 TSI

Editör: Wan Haber