Samsun'da şiddet uyguladığı için annesinin evinde kalmaya başlayınca, eşinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden 21 yaşındaki genç kadın gözyaşları içinde toprağa verildi. Silahlı saldırgan koca ile yanında bulunduğu iddia edilen arkadaşı adliyeye sevk edildi.
Olay, Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesi Merkez Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesinin Kazım Karabekir Mahallesi'nde ikamet eden 4 yıllık evli 1 çocuk annesi Damla Ay (21), eşi Barış Ay'ın kendisini darp etmesi üzerine Samsun Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Damla Ay'ın ailesi, kızlarını 20 gün önce sığınma evinden yanlarına aldı. Annesinin baba evinde kalan eşinin yanına konuşup barışmak bahanesiyle giden Barış Ay, evinin önünde karşılaştığı eşine kurşun yağdırdı. Eşinin kendisini vuracağını anlayarak oturdukları evin içine kaçmak isteyen Damla Ay vücudunun çeşitli yerlerine 8 kurşun isabet ederek ağır yaralandı. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenilen Damla Ay, yolda hayatını kaybetti. Olaydan sonra kendisini bekleyen otomobille kaçan katil zanlısı koca, Terme ilçesinde jandarmaya teslim oldu. Dikbıyık Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan Barış Ay'ın olay sırasında kendisini araçta beklediği iddia edilen arkadaşı E.K.'de jandarma tarafından yakalandı. Jandarmadaki sorgulanmaları tamamlanan Barış Ay ile arkadaşı E.K., bugün Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Jandarma katil zanlısı adliyenin arka kapısından içeri aldı. Öldürülen Damla Ay için annesinin evinin önünde helallik alındı. Bu sırada Damla'nın yakınları gözyaşına boğuldu. Damla'nın 17 yaşındaki kız kardeşi Bilge bayılarak hastanelik oldu. Kızının tabutunun başından ayrılmayan anne Nuran Güler'in feryatları yürekleri dağladı. Nurcan Güler, " Nasıl kıydılar sana Damlam seni koruyamadım.Senin kızına ne diyeceğim. Yavrum annen öldü, baban katil mi oldu diyeceğim" diye feryat etti. Damla Ay'ın dayısı Erturan Güler, "Bu son olsun. Başka ocaklar yanmasın. Devlet artık bu ölümlere bir çare bulsun. Devletin bunu bildiğini bilmiyorum ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Adaletin yerini bulacağını ve en ağır bir şekilde cezalandırılacağını inanıyorum" dedi.
Dayı Erdal Güler ise "Madem eşini seven bir delikanlıydı neden tek kurşunu da kendi kafasına sıkmadı. Ailesini bu kadar sevdiğini ispatlasaydı" diye tepkisini dile getirdi. Damla Ay'ın cenazesi Merkez Mezarlığı'nda ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Ay çiftinin birbirlerini severek evlendikleri ve bu evlilikten 3 yaşlarında bir kızlarının olduğu öğrenildi.
(MAY-ÖK-Y)

03.02.2013 16:00:54 TSI

Editör: Wan Haber