Esenyurt'taki bir alışveriş merkezinin şantiyesindeki çadırda çıkan yangında hayatını kaybeden 11 işçinin aileleri, davanın 4. duruşmasının yapıldığı adliye önünde eylem yaptı.
Bakırköy Adliyesi önünde toplanan aileler ve 'İşçi Ölümlerine Son Platformu' üyeleri, duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı. "Esenyurt'u Unutmadık, Unutturmayacağız" yazılı afiş açan aileler, kaybettikleri yakınlarına ait resimleri taşıdı. Grup, daha sonra "İşçi ölümlerine son" sloganları attı.
Aileler adına davayı takip eden Avukat Nermin Kaplan, burada bir açıklama yaptı. Kaplan, "Bu, taksirli, birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten açılmış bir dava. Bir takım taşeron firma sahipleri ve şantiye yetkilileri hakkında açılmış bir dava. Daha önce belirttiğimiz gibi uluslararası düzeyde sermaye gruplarının birlikte organize oldukları bir şirket. Çok büyük bir proje olarak hayata geçirilmiş durumda" dedi.
Faturanın sadece taşeron firmanın bazı yetkililerine kesilmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Kaplan, "En nihayetinde gerçek sorumluların, asıl yüklenici firmanın buraya getirilip yargılanması ve bir nebze de olsa insanların kayıplarının vicdanlarında rahatlaması, bir adalet duygusuna ulaşması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Ardından söz alan bir işçi yakını, "En kısa zamanda adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bu olaya sebep olanların yargılanmasını istiyoruz. Diğer çalışan işçilerin can güvenliğinin sağlanması için sürekli denetlenmesini istiyoruz" dedi.
Aileler ve İşçi Ölümlerine Son Platformu üyeleri, yapılan açıklamanın ardından duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna geçti.
(AS-ÇK-OK-Y)

18.01.2013 12:05:11 TSI

Editör: Wan Haber