Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan yüzlerce yetim çocuğu İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi'ne götürerek, eğlence dolu bir gün yaşamalarını sağladı.
Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde ilçede yaşayan yetim çocukları sosyal açıdan gelişmelerini sağlamak amacıyla Esenlerli hayırseverlerin katkılarıyla İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi'ne götürdü. Çocuklar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kendilerini selamlaması ve gönüllerince eğlenmeleri temennisinin ardından belediye binası önünden kalkan iki otobüsle yola koyuldu. Esenler Belediyesi'nin kendilerine hediye ettiği atkı ve berelerle soğuktan korunan çocuklar, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli eşliğinde Gösteri Merkezi'ne ulaştı. Eğitmenlerinin komutlarıyla çocukların yüzünü güldüren balıkların eğlenceli şovu, fokların keyifli gösterisiyle başladı. Nesli tükenmekte olan fokların görüntüleriyle eğlenen minikler, 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki beyaz balinanın sergilediği birbirinden farklı figürleri de heyecanla izledi. Şarkı söyleyen, top oynayan ve boyama yapan beyaz balinanın ardından sahne sırası 550 kilogram ağırlığındaki mors balığına geldi. Çocuklar, kendilerini selamlayan, oyunlar oynayan ve saksafon çalan mors balığının yaptığı şovları da keyifle seyretme imkanı buldu.
Yunusların havuzdaki yerini almasıyla oldukça neşelenen çocuklar, heyecandan yerlerinde duramadılar. Alkışlar eşliğinde atlayış gösterileri yapan yunuslar, çocukları adeta büyüledi. Bu görsel şölenin sonunda dileyen çocuklar, balinalarla ve yunuslarla hatıra fotoğrafı da çekildi. Gösterilerin ardından ikram edilen yemekleri yiyen çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirerek Esenler'e döndü.
(ET-CC-Y)

02.02.2013 14:24:11 TSI

Editör: Wan Haber