Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Esendere Belde Belediyesi Başkan vekili Tacettin Safalı, yaşadıkarı sıkıntıları ve gelecek yılki projelerini anlattı.
Esendere Belde Belediyesi Başkanvekili Tacettin Safalı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada belediyenin maddi imkânsızlıklarını gidermek için kaynak arayışlarının devam ettiğini söyledi. Safalı, bölge belediyeleriyle yaptıkları birtakım görüşmelere değinerek, beldenin kalkınması için çalışmalarının sürdüğünü belirtti. En büyük sıkıntıyı araç konusunda yaşadıklarını belirten Safalı, "Esendere merkezde su sıkıntısı çok yaşanıyor. Bunun giderilmesi için ilkbaharda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Su sorununun giderilmesi için gerekli kaynakları tespit ettik. Fakat bunu hayat geçirmek için maddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene Esendere'de güzel çalışmalar yaptık. Kısa mesafeli olan yolların çoğunda asfaltlama, genişletme ve stabilize çalışmaları yaptık. Bu sene içinde 3 kez sele mahsur kaldık. Her seferinde Esendere merkeze 15 gün boyunca su veremedik. Bu süre zarfında arızaların onarımıyla uğraştık. Yaşadığımız araç sıkıntısına da bölge belediyeleri yardımcı oldu. Diyarbakır Kayapınar Belediyesi bir makam aracı, Diyarbakır Bağlar Belediyesi küçük bir çöp aracı Yüksekova Belediyesi ise geçici bir süreliğine bir itfaiye aracı vererek yardımda bulundu. Şuan çöp aracı konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Elimizde olan çöp aracı Esendere için yetersiz kalıyor. Her araçtan birer tane olması bize sıkıntı çıkartıyor. Biz bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede bize bir çevre aracını tahsis edeceklerini ve 2013 yılı programında bize göndereceklerini söylediler" dedi.
'ESENDERE'NİN İMAR PLANI YENİDEN YAPILDI'
Esendere imar planının daha güncel olması gerektiğini ve yeni bir imar planı hazırladıklarını kaydeden Safalı, "Eski imar planı bize çok sıkıntı çektirdi. Yapmış olduğumuz imar planını bitirme aşamasına getirdik. Esendere'nin altyapı projesi için başvuruda bulunacağız. Proje kabul edilirse büyük ihtimalle bir iki yıl içerisinde altyapı çalışmalarına başlayacağız. Gelecek seneye iddialı bir şekilde girmek istiyoruz. Gelecek sene imar planına başladığımızda hizmet planımızın temelini atacağız. Esendere Belediyesi'nin en büyük eksiklerinden birisi hizmet odasının olmaması. İkinci bir projemiz olan Esendere'de olmayan çocuk parkının yapılmasıdır" şeklinde konuştu.
(SH-MET-Y)

11.12.2012 16:08:27 TSI

Editör: Wan Haber