Antalya'da, mahallesindeki sorunların çözülmesi için eşekli, keçili ve cansız mankenle eylem yapan muhtar, bu kez mahallesindeki eski Tekel deposunun AVM yapılacak olmasını protesto etti. Muhtar, maket eşeğin boynuna kırmızı kurdele bağlayarak alanın Muratpaşa Kaymakamlığı olmasını talep etti.
Merkez Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, mahallesindeki yaya üst geçidindeki yürüyen merdivenin çalışmamasını eşekli, keçili, cansız manken ve imamlı eylemleriyle duyurmuştu.
Öztürk, bugün Etiler Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki eski Tekel deposunun yerine AVM yapılmasını engellemek için eylem yaptı. Muhtar Öztürk, eylemlerinde canlı eşek kullanmasından dolayı para cezası yediği için bundan sonraki eylemlerini maket eşekle yaptığını söyledi.

32 YILDIR MUHTAR
Antalya'da isminin ' Eylemci muhtar' olarak bilindiğini hatırlatan Öztürk, 32 yıldır muhtar olduğunu ve menfaati için hiçbir şey yapmadığını söyledi. Eski Tekel deposunun yerine AVM yapılmamasını isteyen Öztürk, şöyle konuştu: "İlk benzinlik olacaktı, onu önledik. Buranın Muratpaşa Kaymakamlığı olması için mahalleli ile birlikte Başbakanlık Özelleştirme Daire Başkanlığı'na sesleniyoruz. Başka bir amacımız yok.Büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyoruz."

MAKET EŞEĞİ SEMBOL OLARAK KULLANACAĞIM
Mahalledeki eylemlerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisine maket eşek hediye ettiğini kaydeden Öztürk, şunları söyledi: "Başkan bana bu eşeği mükafat mı yoksa muziplik olsun diye mi verdi bilmiyorum. Ama eşekler hizmet eder. Ben de eşek gibi mahalleme hizmet edeceğim. Gerekirse mendil açar dilenir buranın AVM olmasını engellemeye çalışırım. Bu eşeği bundan sonraki eylemlerde sembol olarak kullanacağım"

MAHALLELİDEN DESTEK
Mahalle sakinlerinden Ahmet Avcı ise, AVM'nin trafği sıkıştıracağını belirterek, şehrin merkezindeki bu alanın kaymakamlık yapılmasını istedi.
Bir diğer mahalle sakini Emine Balcı, terkedilmiş binayı tinercilerin bastığını belirterek, alanın kaymakamlık olarak değerlendirilmesini talep etti.
Mahalleli ve muhtar bir süre alkışlı eylem yaptıktan sonra sessizce dağıldı.
(İA-SK-HO-Y)

28.01.2013 12:46:44 TSI

Editör: Wan Haber