DBP’li Silopi Belediye Eş Başkanı Emine Esmer ve Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras tutuklandı. Maraş’ta ise HDP İl Eş Başkanı Erhan Yapıcı ile beraberindeki 1 kişi gözaltına alındı.

Silopi

Başbakan Davutoğlu’nun bugün cuma namazı için gittiği Silopi’de gözaltına alınan DBP’li Belediye Eş Başkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit tutuklandı.

Daha önce gözaltına alınıp “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılan Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, sabah saatlerinde Silopi Belediyesi binasında gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit, emniyetteki işlemlerin ardından Cizre’ye sevk edildi.

23 Şubat’ta gözaltına alınarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak mahkeme tarafından “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılan Esmer ve Yiğit, Silopi Savcılığı’nın itirazı üzerine en yakın Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Cizre Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Eşbaşkan Esmer ile belediye personeli Yiğit, “Örgüt üyesi olmak”, “Görevi kötüye kullanmak”, “Örgütsel faaliyetlerde bulunmak” ve “Kamu malını örgüt faaliyetlerinde kullandırmak” iddiaları ile tutuklanarak, Şırnak Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Diyadin 

Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen aralarında Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras’ın da bulunduğu 4 kişi, işlemlerinin ardından Diyadin Adliyesi’ne getirildi.

Yapılan savcılık sorgularının ardından 4 kişiden Ferhat Birgül serbest bırakılırken, Belediye Eş Başkanı Hazal Aras, Lültfü Demir ve Fevzi Kahraman ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemece ifadeleri alınan Belediye Eş Başkanı Hazal Aras ve diğer isimler “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak, Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Maraş

Maraş’ta HDP İl Eş Başkanı Erhan Yapıcı ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

Editör: Wan Haber