Suriye'de, araçlarına bomba düşmesi sonucu anne ve babasını kaybeden, kafasına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralanarak Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne getirilen minik Roha, uzun ve yoğun bir tedavi sürecinin ardından hayata tutundu.
Suriye'de savaşın kanlı yüzü bir kez daha kendini gösterirken, en büyük zararı yine siviller görüyor. Bombalardan kaçarak güvenli bir bölgeye gitmek üzere yola çıkan Suriyeli bir aile, savaş uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman sırasında anne ve baba hayatını kaybederken, ağır yaralanan amca ve minik Roha, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Roha'nın amcası Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şarapnel parçaları sebebiyle kafatasında yarık oluşan minik Roha ise, Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne sevk edildi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Güç ile Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Kale tarafından ameliyat edilen bebek Roha, yoğun bakımda yapılan tedavisinin ardından yaşama tutundu. Doktorların ve hemşirelerin ilgilendiği minik bebeğe, yalnızlık çekmemesi için olağanüstü ihtimam gösterildi. Yatağı, oyuncaklar ve balonlarla süslenen Roha'ya, bir de pasta sürprizi yapıldı.
Taburcu olacağı gün, minik bebeğin hayata tutunmasını kutlayan hekimler, hemşireler ve yoğun bakım çalışanları, Roha için pasta kesti. Her şeyden habersiz etrafına gülücükler saçan Roha bebeğin taburcu olduğu sırada, duygulu anlar yaşandı. Günlerce gözü gibi baktıkları bebeğe veda eden çalışanların gözleri dolarken, dikişleri alınarak tedavisi tamamlanan minik Roha, Kilis'ten gelen yakınlarına teslim edildi.
(MDC-SO-Y)

10.01.2013 12:08:43 TSI

Editör: Wan Haber