Suriye’nin Kesep Kasabası’nın güneyinde kalan tepede konuşlanan Esad’a bağlı topçu ve füze bataryalarından Türkmen Dağı’na saat Sabah 09.00’da başlayan bombardımanı devam ediyor. Türkmen Dağı, büyük çoğunlukla Suriye rejim güçlerinin kontrolüne geçti. Topçu ve füze bataryaları Türkiye sınırından rahatlıkla görülebiliyor. Füze atışları da, ulaştığı hedef de Türkiye sınırından izleniyor.

TÜRKMENLER SINIRA GELDİ
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin karadan, Rusya’nın ise havadan ve denizden vurduğu Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlerin Türkiye sınırına geldiği bildirildi. Sınıra yakın Yamadi köyündeki çadır kampta kalan 80 Türkmen de öğle saatlerinde sınırı aşarak Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne geçiş yaptı. Yayladağı İlçe merkezine gelen Arap ve Türkmen Suriyeliler bombalı saldırı nedeniyle kaçanların Türkiye sınırına doğru geldiğini söyledi.

"YAĞMUR GİBİ BOMBA YAĞIYOR"
Bazıları Türkçe bilmeyenler bölgeye hava saldırısının çok fazla olduğunu, daha çok gelen olabileceğini belirtirken, "Yağmur gibi bomba yağıyor" diye konuştu. Türkmenler ise sivillerin yaşadığı bazı köylerin boşaldığını söylüyor.

Editör: Wan Haber