Gün içerisinde 13 değişik STK, oda ve kurum temsilcisini kabul eden Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Hatice Çoban, tebrikleri kabul ederek sıkıntıları dinledi. Ziyarette konuşan Çoban, kurumlarla ortak çalışma temennisinde bulanarak, kentin tüm kesimleri ile çalışma yürüteceklerini belirtti. Tüm kurumlardan destek isteyen Çoban, kentin sorunlarının çözümü için tüm kurumların ortak akıl ile çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyledi. Kentin önemli sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Çoban, Van'ın çehresini değiştirecek projelere başlayacaklarını belirtti.
Eş Başkan Hatice Çoban, kentin iki çok önemli sorunu bulunduğunu da belirterek, “Birincisi imar ve imara bağlı sorunlar, ikincisi ise ulaşım ve ulaşıma bağlı sorunlardır. Bu iki sorunu belli oranda kolaylaştırır ve kentimizin de nereye doğru büyüyeceği noktasını da belirlersek, hem kentin sosyal dokusuna hem de kültürel dokusuna önemli bir katkımız olacak. İlk beş yılda daha çok alt yapıyla uğraştık, ama artık kentin çehresine, sosyal yaşamına dönük bir plan proje sahibi olmak zorundayız. Bizde birimlerimizle bu çalışmalar için tartışmalar yürütmekteyiz" dedi.


Kimliğe bakarak kente yaklaşamayacaklarını ifade eden Çoban, “Biz 30 Mart’a kadar bir kimliğe dair seçim çalışması yürüttük. Ama 30 Mart bittiği anda biz Van’ın kimliğini esas alırız. Yüzde 80-85 oranında alt yapısını bitirmiş bir kentiz. Biz hizmet üreterek sıkıntıları halletmekle görevliyiz. Bu insan kimliğinin dışında bir sorumluluktur. İdeolojik bir kimlik ya da siyasetten bağımsız bir şeydir. Çünkü burayı temsil ettiğiniz andan itibaren siyasi kimliğiniz çok arkada kalır" şeklinde konuştu.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve yönetimi, Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile görüşerek, 1 Haziran’da yapılacak olan Van kahvaltısı hazırlıklarına değindi. 1 Haziran’da rekor kırmak amaçlı yapılacak olan Van kahvaltısına katılımı çoğaltmak ve rekoru alabilmek için yapılabilecekler hakkında bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, eş başkanlar rekor için ellerinden gelen tüm katkıyı sunduklarını, bundan sonra da sunmaya devam edeceklerini belirttiler.

3-061.jpg

4-056.jpg

5-040.jpg

Editör: Wan Haber