Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, oylarını kullandı. Eş Başkan Kaya, yaptığı açıklamada "Kobanê halkı nasıl vahşet ordusuna karşı özgürlüğü kazanan bir halk oluysa, umarım 1 Kasım’da saray saltanatının peşinde koşanların kabusu olur. Van halkına acı yaşatanları Van halkı unutmadı. Katmerli acılarımızın yaşanmasına neden olan şahıslar var Van’da, işte halkımız iftira ve yalan atan bu şahıslara karşı bugün büyük bir cevap verecektir” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, oylarını kullandı. İlk olarak Hacı Ömer Sabancı İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan Eş Başkan Çoban, seçimlerin halkların barışına vesile olmasını diledi. Çoban, ardından tüm sandıkları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya ise İpekyolu ilçesine bağlı TeliaSonera Anadolu Lisesi’nde oyunu eşi Aslı Kaya ile birlikte 1096 nolu sandıkta kullandı. Oy pusulasını oğlu Rojar ile birlikte oy kabininde zarfa koyduktan sonra sandığa atan Kaya daha sonra seçmenler ile selamlaştı. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Kaya, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye demokrasisi için hayırlı olması temennisinde bulundu. Çok demokratik bir ortamda seçimlere gitmediklerini söyleyen Kaya, 7 Haziran seçimlerinde halkın iradesinin kabul edilmediğinin sonucu olarak tekrar seçimlere gidildiğini ifade etti. 

Eşbaşkan Kaya: 1 Kasım onların kabusu olacak
Acı ve gözyaşının olduğu bir ortamda seçim heyecanın yaşanmasının çok normal olmadığını aktaran Kaya,” İnsanlarımız sandığa gidiyorlar, oy kullanıyorlar, ama bir coşku yok ortada. 7 Haziran öncesi ‘milli irade’ diyenler 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediler. Umarım 1 Kasım seçimleri geleceğimiz için, çocuklarımız için barışa ve özgürlüğe vesile olur. 7 Haziran sonuçlarını kabul etmeyenlerin 1 Kasım’ın kabusları olmasını dileğimiz bir sonuç bekliyoruz” dedi.

‘Van halkı yalancı ve iftiralara büyük bir cevap verecek’
1 Kasım’ın Dünya Kobani Günü olduğunu hatırlatan Kaya,” Kobani halkı nasıl vahşet ordusuna karşı özgürlüğü kazanan bir halk oluysa, umarım 1 Kasım’da saray saltanatının peşinde koşanların kabusu olur. Van halkına acı yaşatanları Van halkı unutmadı. Katmerli acılarımızın yaşanmasına neden olan şahıslar var Van’da, işte halkımız iftira ve yalan atan bu şahıslara karşı bugün büyük bir cevap verecektir” dedi.

es-baskanlar-oylarini-kullandi.JPG

es-baskanlar-oylarini-kullandi.jpg

es-baskanlar-oylarini-kullandi-001.jpg

es-baskanlar-oylarini-kullandi-002.jpg

es-baskanlar-oylarini-kullandi-003.jpg

Editör: Wan Haber