Eş Başkan Hatice Çoban, Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen ve her perşembe günü kentli kadınlar için ücretsiz olan otobüslerle seyahat ederek hem kadınlarla bir araya geldi, hem de otobüslerde yaşanan yoğunluğu gözlemledi. Beraberindeki Edremit Belediye Başkan Vekilli Nurhayat Çelik, HDP Tuşba İlçe Eş Başkanı Hatice Can ve kadın belediye meclis üyeleri ile Çarşı ve Edremit TOKİ güzergahında çalışan otobüs ile seyahat yapan Eş Başkan Çoban’a kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Otobüs yolculuğunda kadınlarla sohbet eden Çoban, kadınlardan yeni alınan otobüsler hakkında bilgi aldı. Otobüsleri çok beğendiklerini söyleyen ve Edremit güzergahında çalışacak olan otobüs sayısının arttırılmasını isteyen kadınlara Çoban, mevcut otobüslere talepler doğrultusunda yeni otobüs eklemesi yapacaklarını söyledi. Her yıl biraz daha otobüs sayısını arttırarak bu sorunu en aza indireceklerini belirten Çoban, "Gelir düzeyi göz önüne alındığında her perşembe günü yaptığımız ücretsiz uygulama çok önemli. Kentli kadınların büyük bir bölümü tüm ziyaretlerini perşembe günlerine alıyor, bu nedenle bir yoğunluk söz konusu. Ancak bu da yeni alınacak otobüslerle çözülebilecek bir durum. Otobüslerimiz halkımızın emeği ve parası ile alındı. Halkımızın belediyeye yaptıkları her ödeme onlar için hizmete dönüştü. Belediyemizin kaynaklarını halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Otobüslerin haftanın bir günü kadınlar için ücretsiz olmasından dolayı Çoban’a teşekkür eden kadınlar, uygulama ile birlikte otobüslerle istedikleri yerlere konforlu ve rahat bir şekilde yolculuk yaptıklarını ifade ettiler. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen kadın otobüs şoförleri uygulamasını oldukça beğenen kadınlar, kadın şoför sayılarının çoğaltılmasını isteyerek, kadın şoförlerden çok memnun olduklarını söylediler.

Eş Başkan Çoban ise, kadın şoförler uygulamasının önemli bir ihtiyaç olduğunu, belediye olarak bu talepleri karşıladıklarını söyledi.

Editör: Wan Haber