24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndan (EMITT) umduğunu bularak dönen Oltu ekibi, fuarın genel bir değerlendirmesini yaptı.
Oltu Taşı ve yöresel ürünler standına, yerli ve yabancı ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.
Oltu İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Oltu Taşı takı standının yanı sıra Çoruh Havzası Kalkınma Birliği'nce (ÇOKAB) yöresel ürünlerin sergilendiği stantların ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmesi gelecek için umutlandırdı
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Genel Müdürü Cafer Yakupoğulları, EMITT Fuarı sonrası yaptığı değerlendirmede; birlik olarak fuarın bundan sonraki süreçte yapmayı planladıkları projeye büyük bir tanıtım katkısı sağladığını öne sürdü.
Çoruh Havzasının yöresel ürünlerini tanıtmak için katıldıkları fuarda açtıkları stantla oldukça verimli bir çalışmaya imza attıklarını aktaran Yakupoğulları, "ÇOKAB olarak daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz Katı Atık Düzenli Depolama ve Kırsal Kalkınma Projelerinin ardından EMITT fuarında üçüncü projemizin bir nevi başlangıcını yaptık. Bundan sonra Çoruh Havzası'nda yetiştirilen özellikle organik ürünlerin ÇOKAB markasıyla ulusal pazara sunulması için bir girişimde bulunduk. Bununla ilgili bir proje çalışmamız var. Bu projenin ilk örneklerini de EMITT fuarında görücüye çıkardık. Oltu civil peyniri, Narman çiçek balı, İspir fasulyesi, Olur kuru kaysısı gibi belediyelerimizin katkılarıyla elde ettiğimiz bu ürünleri hem EMITT fuarında sergiledik hem de ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtarak bir tanıtım yaptık." dedi.
Daha sonraki süreçte fuarda tanıtımını yapmış oldukları bu ve benzeri yöresel ürünleri ulusal pazara taşıyacaklarını dile getiren ÇOKAB Genel Müdürü Cafer Yakupoğlulları, EMITT fuarında bunun ilk aşamasını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Öte yandan Oltu İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Cemal Tanrıver ise gerek bünyelerinde gerekse özel sektördeki atölyelerde Oltu Taşı'ndan üretilmiş olan takı çeşitlerinin fuarda tanıtımını yaptıklarını belirterek, "Yoğun bir ziyaretçi ve basın ilgisi yaşadık. Adeta stantlarımız fuarın gözdesi konumundaydı. Bizim buralara gelmemizi sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Fuar'ın son gününde dahi sinema ve sahne dünyasından birçok sanatçı da Oltu Taşı ve ÇOKAB?yöresel ürünler standını ziyaret etti.
(DMA-AT)

29.01.2013 10:05:19 TSI

Editör: Wan Haber