Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan ve İstanbul'da yapılan Yıldızlar Salon Atletizm Türkiye Şampiyonası'na Erzurum damgasını vurdu. Sadece kros parkurunda değil, Erzurum salon atletizminde de adından fazlası ile söz ettirdi. Enis Korkmaz Türkiye şampiyonu oldu.
Erzurum'un kros liglerinden sonra salon atletizm pistlerinde de yüzü gülüyor. Türkiye Atletizm Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan ve İstanbul Ataköy Aslı Çakır Spor Kompleksi'nde yapılan Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası'na Erzurumlu atletler damgasını vurdu. Kafile Başkanlığını Yavuz Bayram'ın yaptığı Antrenörler Nihat Bayburt ve Orhan Güngör yönetimindeki atletler büyük başarıları ile göğsümüzü kabarttı. Sadece kros parkurlarında değil, salon atletizm yarışlarında da büyük başarı elde eden atletler, dikkatleri üzerine çekti. İstanbul'da yapılan Yıldızlar Salon Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda Enis Korkmaz, Bin 500 metre de 3.59'luk derecesi ile Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Aynı şampiyonada Ayetullah Belir de 4.00'lık derecesi ile ikinci oldu. Adem Belir ise dördüncülüğü elde etti. Erzurumlu atletlerden yedisi ilk on atlet içerisinde yer alarak hem alkış aldı hem de takdir topladı.
ÇİNTİMAR: SALONDA DA BAŞARILI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK
Yarışların ikinci gününde Ayetullah Belir, 800 metre yarışlarında 1.57'lik derecesi ile üçüncülük kürsüsüne çıkarak, ilk gün kazandığı gümüş madalya halkasına bir de bronz madalya ekledi. Erzurumlu atletlerden Halil Acar beşinci, Onur Aras yedinci, Cabir Aydın ise 9. Oldu. İlk kez salon atletizm yarışlarında bu kadar önemli derecelerin elde edilmesi Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ı da gururlandırdı. Tecrübeli bürokrat, salon atletizm yarışlarında başarılı olan sporcuların antrenörlerini arayarak başarıdan dolayı kutladı. Çintimar, "Erzurum'da alt yapıya son yıllarda büyük önem veriyoruz. Alttan gelen yetenekli atletlerimiz salon yarışlarında başarılı olarak hepimizin takdirini kazandılar. Bu büyük başarılar artarak devam edecek. Tüm sporcularımızı kutluyorum" dedi.
(AA-AA-Y)

21.01.2013 09:33:22 TSI

Editör: Wan Haber