Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde inşaat sektörüyle uğraşan Erzurumlu hayırsever işadamı Osman Nuri Bakırcı'nın, Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaptırılacak olan kütüphane ve 12 derslikten oluşan özel eğitim okulunun protokolü Valilikte imzalandı.
Konya Valiliği'ndeki imza törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Kültür Müdürü Mustafa Çipan ve Erzurumlu hayırsever Osman Nuri Bakırcı katıldı.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Bugüne kadar bu salonda birçok protokol imzaladık. İmzaladığımız protokoller ya Konyalı işadamları ve hayırseverler ya da Konya'da yatırımı ve bağı olan hayırseverler tarafından imzalandı. Ama Osman Bey Erzurumlu ve İstanbul'da faaliyet gösteren bir inşaat şirketi sahibi. Yani ne Konyalı ne de Konya'da ticari bir ilişkisi var. Tamamen Seydişehir Kaymakamımız Tuncay Sonel beyin teşviki ve ısrarı ile bu hayırı yapıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Bugüne kadar 30 farklı ilde eğitim yatırımları olduğunu ifade eden hayırsever işadamı Osman Nuri Bakırcı ise, "Osman Bakırcı ismiyle 30 okulumuzu hizmete açtık. Sayın Kaymakamımız Tuncay beyin ısrarı ile Konya'da bizim için ilk olacak engelli çocuklarımıza yönelik özel eğitim okulunu ve ilçenin ihtiyacı olan kütüphane yapıyoruz. Tabi burada bir de yatırım yapalım dedik. İlçemizin temel potansiyeli değerlendirerek, 100 milyon liralık bir yatırımla termal tesis inşa edeceğiz. Yatırımımız Konya'ya hayırlı olsun" diye konuştu.
(AH-Y)

14.02.2013 12:27:13 TSI

Editör: Wan Haber