Erzurum'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 26,9 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, il merkezinde K.K., ve E.E. isimli şahısların değişik bölgelerde sokak satıcılığı yöntemiyle uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Yapılan 6 ayrı uyuşturucu madde satışı sonucunda; uyuşturucu esrar satın alarak uyuşturucu madde kullanan 10 şüpheli şahsa adli işlem yapıldı. Bahse konu uyuşturucu madde satışlarından satışa hazır vaziyette içimlik olarak ayrı ayrı paketlenmiş 26,9 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi.
Uyuşturucu şebekesine yönelik planlı soruşturma kapsamında 2 ayrı noktada eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek uyuşturucu satıcılığı yapan şüpheliler K.K. ve E.E. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, bir miktar içimlik esrar maddesi ve 1 adet kuru sıkı tabancadan çevrilme ruhsatsız silah, bu silaha ait 3 adet fişek elde edildi.
Operasyon sonucunda gözaltına alınan 2 şüpheli, "İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Satmak ve Kullanmak" suçundan sorgularının ardından sevk edildiklerini mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Çat yolu şehir girişinde saat 05.40 sıralarında bir yolcu otobüsüne yapılan operasyonda otobüsün bagaj kısmında 2 kilo 927 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan B.B. isimli şüpheli, "Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Nakletmek" suçundan çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı.
(ERZ-AT-AŞ-Y)

21.12.2012 17:50:33 TSI

Editör: Wan Haber